Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama ile Yellen arasında kritik görüşme

Obama ile Yellen arasında kritik görüşme

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, ABD Merkez Bankası (Fed) Janet Yellen ile Beyaz Saray'da bir araya gelerek, ekonomiyle ilgili konuları görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Obama, Oval Ofis'te ağırladığı Yellen ile ülke ekonomisini ilgilendiren gelişmeleri ele aldı.
Kısa açıklamada, ikilinin orta ve uzun vadeli ekonomik görünüm, iş gücü piyasası, gelir eşitsizliğini ve potansiyel riskleri değerlendirdiği belirtildi.
Ayrıca, finans sistemi ve tüketicinin korunması konularında Wall Street reformu sayesinde kaydedilen ilerlemeyi masaya yatıran Obama ve Yellen, toplantının ardından herhangi bir açıklamada bulunmadı.
- "Obama, Yellen'den memnun mu?"
Buna karşın, Obama'nın Fed Başkanı Yellen ile görüşmesi, Beyaz Saray'da yapılan günlük basın brifinginde gündeme geldi.
Sözcü Josh Earnest, bir basın mensubunun "Obama, Yellen'i seçtiği için memnun mu?" sorusu üzerine, "Bu ilginç bir soru. Yellen'in bağımsızlığına yönelik soru işareti oluşturacak herhangi birşey söylemek istemem. Fakat, Başkan Obama'nın Yellen'in hem ABD ekonomisi hem de küresel ekonomi için önemli etkileri olan politikaları yapmayı ve Fed'in düzenleyeci sorumluluklarını kapsayan kritik görevini yerine getirme şeklinden memnun olduğunu düşünüyorum." diye yanıtladı.
Obama ve Yellen, bundan önceki son ikili görüşmelerini 2014 yılının sonlarında gerçekleştirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...