İsveç'in Türk bakanı istifa etti

Düzenleyen:
İsveç'in Türk bakanı istifa etti

DÜNYA Haberleri

‘Ermeni köpeklerine ölüm’ diyen Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Leylani ile yemek yiyen ve antisemitist açıklamalarıyla tepki çeken İsveç Konut Bakanı Mehmet Kaplan, istifa baskısına daha fazla dayanamayarak görevinden ayrıldı.

İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Barbaros Leylani, Stockholm’de yaptığı nefret konuşmasına yönelik tepkilerin ardından istifa etti. İsveç’in Yeşiller Partili konut Bakanı Mehmet Kaplan, ardı ardına imza attığı skandalların ardından görevinden istifa etti.

Başkent Stockholm’da bir basın toplantısı düzenleyen İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Kaplan’ın istifa mektubunu sunduğunu ve kendisinin de Kaplan’ın istifasını kabul ettiğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?
Kaplan ilk olarak ‘Ermeni köpeklerine ölüm’ diyen Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Barbaros Leylani ile yemek yediği sırada çekilen fotoğrafları ile tepki çekmişti.

Fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından istifası istenen Kaplan'ın son olarak 2009 yılında söylediği ve İsrail ile Nazi Almanyası'nı kıyasladığı açıklamalarının ortaya çıkması tartışmaları daha da alevlendirmişti. Kaplan'ın  Somali star isimli açık TV kanalında da yayınlanan konuşmasında ''İsrailliler bugün Filistinlilere 1930 yılları Almanya'sında Yahudilere davranıldığı gibi muamele ediyorlar'' dediği ortaya çıkmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...