Esad cepheyi İran askerlerine bıraktı

Düzenleyen:
Esad cepheyi İran askerlerine bıraktı

DÜNYA Haberleri

Suriyeli muhalifler, Halep'in güneyinde İran'ın gönderdiği askerler ve desteklediği Şii milislere karşı mücadele ediyor.

Esad rejiminin neredeyse hiç askerinin bulunmadığı cephede İran güçleri, Rusya'nın hava desteğini de alıyor. Muhalifler, Halep'in güneyinde İran'ın gönderdiği askerler ve desteklediği binlerce Şii milise karşı mücadelesine aralıksız devam ederken, yaklaşık 70 kilometrelik cephede Suriye rejimini temsil eden tek unsur ise bayrağı. Rejim askerlerinin bulunmadığı cephede, milislere, Ruslar da hava desteği sağlıyor. Şii milislerin kontrolündeki Hadır, Berne, Zitan, Han Tuman ve Raşidin semtlerinin doğu kesimleri muhaliflerle sıcak temas noktalarını oluşturuyor. Çatışmalar kimi zaman küçük çaplı olsa da her gün yaşanırken hem muhalifler hem de Şii milislerin bölgede büyük bir operasyon hazırlığında olduğu belirtiliyor. İran destekli Şii milisler Rus savaş uçaklarının yardımıyla bu yıl başından itibaren Halep'in güneyinde geniş alanda ilerlemiş, mart ayında Ays beldesini ele geçirmişti. Ancak muhalifler karşı saldırı düzenleyip, beldeyi tekrar ele geçirerek, Şam-Halep anayolunu güvence altına almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...