'Toprak bütünlüğümüzden taviz vermeyeceğiz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Toprak bütünlüğümüzden taviz vermeyeceğiz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov, "Azerbaycan, toprak bütünlüğünden taviz vermeyecektir. Ermenistan ordusu, işgal altında tuttuğu bölgelerden kayıtsız şartsız çekilmelidir." dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenen, Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'nın oluşturduğu Vişegrad Dörtlüsü ile Avrupa Birliği (AB) Doğu Ortaklığı ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa'yı tehdit eden aşırıcılık, bölücülük ve terörizm akımlarına karşı çok kültürlülüğün teşvik edilmesi gerektiğini bildirdi.

Dağlık Karabağ'da yaşanan son çatışmalara da değinen Memmedyarov şunları kaydetti:

"Nisanda Ermenistan ordusunun cephe hattında yaptığı son provokasyonlar, çatışma tarihinde görünmemiş gerginliğe neden oldu. Bölgede istikrarsızlığın ve temas hattında can kayıplarının yaşandığı çatışmaların başlıca nedeni, Ermenistan ordusunun Dağlık Karabağ ve etrafındaki 7 ili işgal altında tutmasıdır. Ermenistan, sorunun çözümü için yapılan uluslararası çağrıları hiçe sayıyor. Azerbaycan sorunun müzakere yolu ile çözülmesini istiyor. Barış ve istikrar için yol haritamız uluslararası hukuka dayanıyor. Azerbaycan toprak bütünlüğünden taviz vermeyecektir. Ermenistan ordusu işgal altında tuttuğu bölgelerden kayıtsız şartsız çekilmeli, göçmenlerin kendi vatanlarına güvenli şekilde dönmesi temin edilmelidir."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...