HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Endonezya'da 6,5 büyüklüğünde deprem

Düzenleyen: /
Endonezya'da 6,5 büyüklüğünde deprem
Endonezya, Endonezya Deprem, Deprem Haberleri, Son Depremler, Haber

DÜNYA Haberleri

Endonezya'da, Açe eyaletinde merkez üssü Sumatra Adası olan 6,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ölenlerin sayısı 54'e yükseldi.

ABD Jeoloji Kurumu (USGS) tarafından yapılan açıklamada, Sumatra Adası'na bağlı Sigli kentinin 19 kilometre doğusunda yer sarsıntısı meydana geldiği bildirildi. Daha önce büyüklüğü 6,4 olarak açıklanan daha sonra 6.5 olarak bildirilen depremin, yerel saatle 05.03'te, 10 kilometre derinlikte meydana geldiği ve 15 saniye sürdüğü belirtildi.

Deprem nedeniyle en az 54 kişi yaşamını kaybetti, 50'den fazla kişi enkaz altından kurtarıldı. Açe'deki ordu sözcüsü General Tatang Sulaiman, Pidie Jaya'da 52, Bireuen bölgesinde de 2 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. 

Yaklaşık 100 kişi, yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. 

Endonezya Kızılhaçı, yıkılan binaların enkazı altında kalanlar olduğunu, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. 

Pidie Jaya, Samalangga ve Bireun'da hasara neden olan deprem, 170 kilometre uzaklıktaki eyalet başkenti Banda Açe’de de hissedildi. 

Depremin merkez üssüne yakın bölgelere elektrik verilemiyor.

Depremle ilgili herhangi bir tsunami uyarısı yapılmadı. Endonezya Meteoroloji, Klimatoloji ve Jeofizik Kurumu (BMGK) Başkanı Andi Eka Sakya, gazetecilere yaptığı açıklamada, tsunami beklentisinin olmadığını söyledi ve "Halkın sakin olmasını istiyoruz. Herhangi bir yeni sarsıntı veya tsunamisi yok. Ekiplerimiz gereken çalışmaları sürdürüyor." dedi. Bölgede, depremin ardından 5 artçı sarsıntı daha kaydedildi.

Bölge, 2004 yılında deniz altında yaşanan güçlü deprem sonrası yaşanan tsunami felaketiyle yerle bir olmuştu. Deprem ve tsunami nedeniyle 120 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...