Suriye'de hayat rakamlardan ibaret

Düzenleyen:
Suriye'de hayat rakamlardan ibaret

DÜNYA Haberleri

Çocuk, yaşlı, kadın demeden siviller katlediliyor. İnsanlar evlerinden göçe zorlanıyor. Dünya bu dramı görmeyip sadece rakamları konuşuyor...

Suriye’de Mart 2011’de başlayan ve 5.5 yılı geride bırakan iç savaş ülkeyi enkaza çevirdi. Başta BM olmak üzere Batı, yaşanan trajediye kayıtsız kaldı. Savaşın şiddetinin azalması beklenirken her geçen gün dram daha da büyüdü. Son dönemde vahşetin merkezi ise Doğu Halep oldu. Esad rejimi, Rusya, İran destekli Şiiler, Hizbullah ve PYD’nin desteğini arkasına alarak sivillere kan kusturuyor. Şer ittifakı ülkenin ikinci büyük şehri; ticaretin kalbi, kültür ve tarihin buluşma noktasını el birliğiyle yok ediyor. Dünyanın gözü önünde katliam üstüne katliam yapıyorlar. Sözde ateşkes açıklamalarıyla göz boyanırken vahşet tam gaz devam ediyor. Dünya ajansları Halep’ten sayısız fotoğraf ve haber geçiyor. Birçok haberde ölü ve yaralıların, göç edenlerin istatistikleri veriliyor... Ama her şey bu kadar basit değil. Çünkü bu haberlere konu olan çocuk, kadın ve yaşlı binlerce masumun canı... Batı’da bir kişi yaralansa dünyayı ayağa kaldıran ülkeler, Halep’i görmezden geliyor. Acıyı yansıtan rakamlar ise haber metinlerinde kısa süreliğine geçip unutuluyor. Hiçbir acı dünyanın merhametini, insafını uyandırmaya yetmiyor... Önceki gece Rusya tarafından yapılan “Halep’te operasyonlar durduruldu” açıklamasının ardından bile katliam sabaha kadar devam etti. Bölgedeki yabancı ajans muhabirleri “Saldırı hafifledi ancak bazı bölgelerde sabaha kadar silah sesi susmadı” diyor.

ACI TABLO!

¥ 46: Halep’in doğusunda son 24 saatte can veren siviller. 
¥ 935: 15 Kasım’dan itibaren hayatını kaybedenler.
¥ 100 bin: Doğu Halep’ten göç eden siviller.
¥ 200 bin: Doğu Halep’te 15 kilometrekarede yaşayanlar. 
¥ 500 bin: İç savaşın başladığı 2011’den beri hayatını kaybedenler.
¥ 6 milyon: Mülteci durumuna düşen Suriyeliler. (Kayıtlı mülteciler)
¥ 12.8 milyon: Ülke içinde insani yardıma muhtaç kişiler. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...