HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Telaferli Türkmenlerin imdadına bir tek Türkiye yetişti'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Telaferli Türkmenlerin imdadına bir tek Türkiye yetişti'
Irak, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, "Türkiye her zaman yanımızda olmuştur. Bir tek Türkiye değil diğer komşu ülkelerin de yanımızda olmasını istiyoruz." dedi.

Kerkük'teki Türkmen Aşiret Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Salihi, geçen hafta beraberindeki heyetle Ankara'ya yaptığı ziyaret hakkında bilgi verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme fırsatı bulduklarını aktaran Salihi, ''Irak-Türkiye ilişkilerinin gerginleştiği dönemde yapmış olduğumuz ziyaret oldukça önemliydi. Türkmenler olarak Irak ve Türkiye arasında sağlam ve güçlü bir köprü görevi üstlenmek istiyoruz. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'ın toprak bütünlüğüne önem verdiklerini ve başta DEAŞ olmak üzere tüm aşırıcı terör örgütleri ile mücadelede Iraklıların her zaman yanında olmaya devam edeceklerini bize aktardı. İnsani desteğin yanında DEAŞ tarafından tahrip edilen Irak'taki tüm bölgelerin yeniden imarına katkıda bulunmaya hazır olduklarını bize iletti.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin daima Iraklıların yanında olduğunu vurgulayan Salihi, ziyaret sırasında Türkiye'den bir dizi talepte bulunduklarını belirterek, "DEAŞ sonrasında da bölgelerimizin imarı konusunda Türkiye'nin desteğini beklediğimizi ve gerek ülke içinde gerekse ülke dışındaki ve Türkiye'deki göçmenlerimizin memleketlerine geri dönmeleri konusunda bize yardımcı olmalarını istedik.'' diye konuştu.

"Sadece Türkiye değil, diğer komşu ülkelerin de yanımızda olmasını istiyoruz"

Irak halkına yardım konusunda diğer komşu ülkelerin de Türkiye'yi örnek almalarını temenni ettiğini dile getiren Salihi, şunları kaydetti:

''Türkiye her zaman yanımızda olmuştur. Sadece Türkiye değil, diğer komşu ülkelerin de yanımızda olmasını istiyoruz. Özellikle DEAŞ'la mücadele ve kurtarılan bölgelerin imarı konusunda Türkiye'nin dışındaki komşu ülkeleri de yanımızda görmek istiyoruz."

Tüm siyasi, etnik ve mezhep gruplarının Irak ile komşu ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlenmesi konusunda ciddi adımlar atmasının önemine değinen Salihi, ''Ziyaretimizin olumlu geçtiğinizi düşünüyoruz. Irak'taki her bir siyasi tarafın mutlaka komşu ülkelerle Irak'ın ilişkilerinin daha iyi olması konusunda önemli rol oynama şansı vardır. En azından ülkemize bu anlamda katkıda bulunma gücümüz var. Bunu iyi ve olumlu şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.'' dedi.

"Telaferli Türkmenlerin imdadına bir tek Türkiye yetişti"

Çatışmalardan kaçarak, Suriye'nin Azez bölgesine giden Telaferli Türkmenlerin durumuyla ilgili de bilgi veren Salihi, sözlerini şöyle tamamladı:

''DEAŞ'tan canlarını kurtarmak isteyen sayıları 2 bin ya da 3 bin kişi olan Telaferli Türkmenlerin imdadına bir tek Türkiye yetişmiştir. Suriye'nin Azez bölgesinin Türkiye sınırında kalan binlerce Türkmen'in durumu hiçbir insani ya da uluslararası kurum tarafından gündeme gelmedi. Kadın, yaşlı ve çocuklar oldukça zor şartlarda hayat mücadelesi veriyor. Uluslararası insan hakları kurumlarından destek bekliyoruz. Aksi takdirde oradaki insanların hayatı daha da tehlikeye girecektir.''

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...