HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkmenler'den Kerkük'te IKYB bayrağına tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkmenler'den Kerkük'te IKYB bayrağına tepki
Türkmenler, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Kerkük Kenti Valisi Kerim'in Nevruz kutlamaları çerçevesinde kentteki tüm devlet kurum ve kuruluş binalarının üzerine IKBY bayrağının asılması talimatına Türkmenlerin tepkisi sürüyor.

Irak'ta Kerkük merkezli Türkmeneli Partisi Başkanı Rıyaz Sarıkahya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kerkük Valisi Necmeddin Kerim'in il meclisine sunduğu yazı daha onaylanmadan kentteki tüm hükümet binalarının üzerine Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının asılması kabul edilemez." dedi.

"İki başlı yönetim"

Kentte tartışmalara neden olan bayrak konusunu Kerkük'ün renkleri açısından "tehlike" olarak değerlendiren Sarıkahya, "Devlet kurum ve kuruluşlarının üzerine iki ayrı bayrağın çekilmesi iki başlı yönetim anlamına gelir. Kerkük, ülke anayasasına göre belli bir bölgeye (IKBY) değil, Basra, Kerbela ve Bağdat gibi merkezi yönetime bağlıdır.'' diye konuştu.

"Türkmenler de Türkmen bayrağını asmaya başlayacak"

Sarıkahya, valinin talimatları doğrultusunda IKBY bayrağının kentin kamu kurumlarında asılı durması halinde Türkmenlerin de Türkmen bayrağını söz konusu binalara asmaya başlayacağını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...