Türkmenlerden referandum tepkisi: Tek başlarına karar almamaları lazım

Düzenleyen:
Türkmenlerden referandum tepkisi: Tek başlarına karar almamaları lazım

DÜNYA Haberleri

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) 25 Eylül’de yapılması planlanan referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Selçuk Böke ANKARA - Birlikte yaşamanın önemine dikkat çeken Mehdi, şunları söyledi: Beraberce yaşayacağımız bir proje düşünelim. Şimdi Erbil’deki Türkmenler rahat mı? Kerkük’te Kürtler rahat mı? Hayır, rahat değiller. 14 seneden beri istikrar sağlanmamış bir Irak’ta referandum yapılmak isteniyor. Son üç senedir de DEAŞ meselesi var. Daha DEAŞ’tan kurtaramamışız, Kerkük’ün yüzde 40’ı DEAŞ’ın kontrolünde; Musul, Telafer var. Irak’taki partiler arasında sıkıntılar var. Kendi Kürt partileri arasında sıkıntı var. Bu durumda referandum yapılır mı?  Kürtlerin içinde referanduma karşı büyük bir kesim var. Kendilerine zarar verecek bir referanduma girişmesinler. Biz Türkmenler olarak bir Kürt hâkimiyeti altında yaşamak istemiyoruz.  Beraberce yaşama konusunda anlaşmalıyız. Hiçbir kararı tek başlarına almamaları lazım. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...