Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak’tan boru hattı hamlesi

Düzenleyen:
Irak’tan boru hattı hamlesi

DÜNYA Haberleri

Irak petrol bakanlığı, Bölgesel Kürt Yönetimi’nin işlettiği ham petrol boru hattını by-pass etmek için, Türkiye’ye uzanan ve uzun zamandır kullanılmayan bir boru hattını tamir ederek yeniden kullanıma açılacağını bildirdi.

Irak petrol bakanlığı, Bölgesel Kürt Yönetimi’nin işlettiği ham petrol boru hattını by-pass etmek için, Türkiye’ye uzanan ve uzun zamandır kullanılmayan bir boru hattını tamir ederek yeniden kullanıma açılacağını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Petrol Bakanı Cabbar el-Luaybi, Kerkük petrol boru hattının Salahaddin ve Musul kentlerinden geçerek Türkiye’nin Ceyhan Limanı’na yapılan petrol ihracatının yeniden başlatılması için söz konusu hattın yeniden tamir edilmesi talimatını verdi” denildi. Bakanlığın açıklamasında, petrol miktarını günde 400 bin varile çıkarmayı hedeflediği de bildirildi. Söz konusu boru hattının Irak’taki bölümü, 2014 yılında ülkenin geniş kesimlerini ele geçiren terör örgütü DEAŞ’ın kontrolü altına girmiş olan bölgeden geçiyor. Bu bölge son iki yılda ABD destekli Irak birlikleri tarafından geri alınmıştı. 

 

İran: bölünmeye izin vermeyiz
İran’dan referanduma tepkiler gelmeye devam ediyor. İran Adalet Kurumu Başkanı Sadık Laricani, referandum hakkında tavırlarının ciddi olduğunu ve bu konuda boyun eğmeyeceklerini söyledi. Laricani, referandumu, “büyük devletlerin, özellikle de İsrail’in bölgeye attığı yeni ateş olarak” tanımladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...