HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bu vahşet unutulmaz! Sapkın papaz 913 kişiyi ölüme yolladı

Düzenleyen: /
Bu vahşet unutulmaz! Sapkın papaz 913 kişiyi ölüme yolladı
Jim Jones, Haber

DÜNYA Haberleri

Tarikatını toplu şekilde intihara sürükleyen Jim Jones, çocukken kedileri öldürerek aslında büyük katliamın haberini vermişti.

Tarih boyunca öyle insanlar çıktı ki bunların bazıları kitleleri ve kendilerine inananları ölüme sürükleyecek kadar çılgındı. 40 yıl önce 15 Kasım 1978 gecesi Guyana’da yaşananlar ise insanların kanını dondurdu. Feci olayın baş aktörü papaz, Jim Jones Crete, 1956’da kilisesini New Jersey caddesine taşıyıp burayı Kurtuluşun Kanatları olarak adlandırdı. Kilise, sonradan ‘Halkın Tapınağı’ olarak tanındı. 1973’te Güney Amerika’daki Guyana’da kilisenin bir şubesinin kurulmasına karar verildi. 1974’te Jonestown kuruldu. Tarikat üyelerinin dış dünyayla bağlantısı tamamen koparıldı. Fakat sapkın papaz, taciz uyguluyor hatta uyuşturucu partileri veriyordu. Halkın Tapınağı üyeleri bir şekilde California milletvekili Leo Ryan’ı olaylardan haberdar etti. Ryan ve delegeleri, medya temsilcileriyle Guyana’ya geldi. Ryan burada saldırıya uğrayınca ziyaretçiler ve onlarla gitmek istediklerini söyleyen tarikat üyeleri apar topar Port Kaituma uçuş pistine gitti. Jones başta duruma itiraz etmedi. Ancak 16 kişi uçağa binerken, Halkın Tapınağı üyesi “Kızıl Tugay”ın saldırısına uğradı. Ryan ve dört kişi öldü, geri kalanlar yaralandı. Jim Jones, Beyaz Gece, yani toplu intihar için çağrıda bulundu. Toplam 913 Halkın Tapınağı üyesi gönüllü olarak ya da tehditle siyanür içerek kendini öldürdü. Bunların 300’ü çocuktu. FBI daha sonra yaptığı araştırmada, intiharla ilgili 45 dakikalık kayıtları ortaya çıkardı. 

“SİYANÜRLE İNTİHAR EDİN” EMRİ VERDİ

Jim Jones Crete, ABD’nin Indiana eyaletinde dünyaya geldi. Saplantıları bulunan Jones, çocukluğunda hayvanlar için evinin bahçesinde sürekli cenaze töreni düzenledi. Hatta bir kediyi bıçaklayarak öldürdüğü de belgelese konu oldu. Jones, 913 kişinin gönüllü ya da tehditle “Beyaz Gece”de siyanür içerek ölümüne sebep oldu. Fakat kendisi intihar etmedi. 47 yaşında silahla öldürüldü. Cesedi yakıldı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...