Moldova Başbakanı Leanca, Bozdağ'dan Mare'nin kılıcını istedi

/ Kaynak: AA
Moldova Başbakanı Leanca, Bozdağ'dan Mare'nin kılıcını istedi

DÜNYA Haberleri  / AA

Moldova Başbakanı Leanca, Bozdağ'dan Moldova'nın milli kahramanı Mare'nin Topkapı Sarayı'ndaki kılıcının geçici olarak ülkesinde sergilenmesini istedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Moldova ziyaretinde, Başbakan Lurie Leanca, ülkenin milli kahramanı Stefan Cel Mare'nin Topkapı Sarayı'ndaki kılıcının, geçici bir süreliğine de olsa ülkesinde sergilenmesini istedi. Resmi ziyaretlerde bulunmak için 20-21 Eylül tarihlerinde Moldova'nın başkenti Kişinev'e giden Bozdağ, Başbakan Leanca ile de görüştü. Gökoğuz Yeri'ndeki özel görüşmede Leanca, Stefan Cel Mare'nin Topkapı Sarayı'ndaki kılıcını bir süreliğine de olsa ülkesinde sergilenmesini talep etti. Bu arzusunun Başbakan Erdoğan'a iletilmesini istemesi üzerine Bozdağ, talebi
Erdoğan'a ileteceği sözünü verdi. Bozdağ, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Leanca'nın özel görüşmede Stefan Cel Mare'nin Türkiye'deki kılıcını kendilerinden istediğini söyledi. Kılıcın daha önce de Başbakan Erdoğan'dan talep edildiğini hatırlatan Bozdağ, "Ancak Sayın Başbakan kılıcın aslının Moldova'ya getirilerek, burada sergilenmesini ve gösterilmesini talep etti. Replikası için teşekkür etti ama aslının Moldova'ya getirilerek burada sergilenmesi taleplerini ilettiler. Biz de talebi Sayın Başbakanımıza ileteceğimizi söyledik" diye konuştu.
"Milli hassasiyetleri bakımından buna önem veriyorlar"
Stefan Cel Mare tarafından teslim edilen kılıcın söz konusu günden beri Topkapı'da saray envanterinde bulunduğunu anlatan Bozdağ, "Onlar için tarihi, kendilerinin değer verdiği bir komutana ait bir kılıç. Onun için milli hassasiyetleri bakımından buna önem veriyorlar. Türkiye açısında da önemli bir tarihi eser, bizde de muhafaza ediliyor" diye konuştu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...