Rehine takasında 4. gün! Hamas 11 İsrailli'yi daha serbest bıraktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
- Güncelleme:
Rehine takasında 4. gün! Hamas 11 İsrailli'yi daha serbest bıraktı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ajanslar

Hamas daha fazla esirin serbest bırakılması için insani arayı uzatmaya çalıştıklarını açıklarken, Netanyahu da Hamas'ın ateşkes teklifine olumlu baktığını söyledi. Katar'dan yapılan son açıklamada ise anlaşmanın sağlandığı ve Gazze'deki insani ateşkesin 2 gün daha uzatıldığı yer aldı. İşte son gelişmeler...

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'i 'Aksa Tufanı Operasyonu' ile hedef almasının ardından Tel Aviv yönetimi Gazze'de topyekün abluka ilan ederek katliamlara başladı. Hastaneler, okullar, ibadethaneler ve sivillerin yaşadığı evleri bombalayan İsrail, 15 binden fazla sivilin ölümüne neden oldu. Çatışmların 49'uncu gününde ise beklenen insani ara ve rehine takası için anlaşma sağlandı.

İşte dakika dakika İsrail-Hamas savaşındaki gelişmeler...

HAMAS 11 İSRAİLLİYİ DAHA SERBEST BIRAKTI

23.08 İsrail ordusu Hamas'ın serbest bıraktığı 11 İsrail vatandaşını Kızılhaç'a teslim ettiğini duyurdu.

22.56 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de çatışmalara verilen "insani ara"nın uzatılmasını desteklediğini belirtti.

ŞİFA HASTANESİ'NDE DİYALİZ BÖLÜMÜ YENİDEN FAALİYETE GEÇTİ

22.55 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun kuşatma altına alıp baskın yaptığı Şifa Hastanesi'nde diyaliz bölümünün yeniden faaliyete geçtiğini duyurdu.

22.50 Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Gazze'de Hamas ile İsrail arasında daha önce uzlaşılan "insani ara"nın 2 gün daha uzatılmasından memnuniyet duyduğunu ve bunun daha da uzatılmasını umduğunu söyledi.

21.44 İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, çatışmalara verilen "insani aranın" sona ermesinin ardından Gazze Şeridi'ne saldırılarının "daha şiddetli ve tüm bölge boyunca" olacağını söyledi.

21.34 Hamas, İsrail ile kadın ve çocukların dışında başka grupları içerecek yeni bir esir takası mutabakatı yapmak istediklerini belirtti.

KATAR DUYURDU: İNSANİ ARA 2 GÜN DAHA UZADI

19.20 Katar Gazze'deki insani ateşkesin 2 gün daha uzatıldığını bildirdi. Gazze Şeridi’nde 24 Kasım saat 07.00’de başlayan insani ara sona ermesine saatler kala uzatıldı. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari yaptığı açıklamada, Katar’ın devam eden arabuluculuk çalışmaları kapsamında Gazze Şeridi’ndeki insani aranın 2 gün daha uzatılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Katar ve Mısır ile Gazze Şeridi’ndeki insani aranın aynı şartlara uygun olarak uzatıldığı bildirildi.

17:49  Mısır, Gazze'de ateşkesin 2 gün daha uzatılması için taraflarla anlaşmaya yakın olduklarını duyurdu. Mısır'dan yapılan açıklamada ayrıca "Bugün 11 İsrailli ve 33 Filistinli rehinenin serbest bırakılması için görüşmelerimiz sürüyor" denildi.

BATI ŞERİA'DA 20 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

17:16  İsrail güçlerinin, Hamas ile varılan esir takası mutabakatı süresince işgal altındaki Batı Şeria'da 260 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

17:15 Gazze Belediyesi, "insani ara" süresince Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki belediyelere hiç yardım ulaşmadığını ve İsrail güçlerinin şehrin çeşitli bölgelerinde varlığını sürdürerek vatandaşların evlerine dönmesini engellediğini belirtti.

16:30 İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalar sırasında bölgeden çekilen birlikteki iki subayın görevden alınmasına karar verdiği bildirildi.

14:32 İsrail hükümet sözcüsü Eilon Levy, 184 İsrail vatandaşının Gazze'de olduğunu açıkladı. Levy, Hamas'ın İsrail'in Gazze'de tutulan 50 esirin daha serbest bırakılması karşılığında ateşkesi uzatmaya açık olduğunu açıkladı.

14:13 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Hamas ile İsrail arasındaki varılan çatışmalara "insani ara" verilmesi mutabakatının uzatılması çağrısında bulundu. 'İran, kendisi için hareket edenlere hakim olmalıdır' ifadelerini kullandı.

12:08 Filistin Kızılayı: İsrail yaralılara ulaşmamızı engelliyor.

10:04 Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ülkesinin İsrail'e koşulsuz desteğini yine teyit etti.

02:52 İsveç'in başkenti Stockholm'de, Filistin'e destek için toplanan binlerce gösterici İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının son bulması için kalıcı ateşkes talebiyle Kraliyet Sarayı yakınlarında yürüyüş düzenledi.

02:18 İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nde günlerdir alıkoyduğu 10 doktordan haber alınamıyor.

00:46 Ürdün Başbakanı Beşir el-Hasavne, bazı ülkelerin İsrail'e sağladığı dokunulmazlığın, yavaş yavaş ortadan kalktığını, ülkesinin de bunun için çaba sarf ettiğini söyledi.

00:27 Ürdün, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nde bir kiliseye sığınan 620 kişiye insani yardım gönderdi.

00:16 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile Hamas ile İsrail arasındaki "insani ara"yı tehdit edebilecek her türlü engelin aşılmasının önemini vurguladı.

00:07 ABD'nin New York kentinde bir grup, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara verilen "insani ara"nın kalıcı olması talebiyle eylem yaptı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...