Batı Şeria'da İsrail'den Filistinlilere 'Çin işkencesi'

Düzenleyen: / Kaynak: İndependent
- Güncelleme:
Batı Şeria'da İsrail'den Filistinlilere 'Çin işkencesi'

DÜNYA Haberleri  / İndependent

İsrail'in Gazze'ye yönelik kanlı saldırılarından katliamlara her gün bir yenisi eklenirken, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik baskı ve şiddet artıyor. Son raporlara göre işgalci İsrail güçleri Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ü 'Çin İşkencesi' diye tabir edilen gözetleme ekipmanlarını kullanarak izliyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze'de kanlı saldırıları sürüyor. Ancak zulüm sadece Gazze'de değil, işgal altındaki Batı Şeria'da da artarak devam ediyor. İşgal altındaki Batı Şeria'da son bir ayda 7 Filistinli Yahudi işgalciler tarafından katledilirken,100 Filistli'de İsrail güçleri tarafından öldürüldü.

İSRAİL YENİ 'NEKBE' İÇİN UĞRAŞIYOR

Batı Şeria'da Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri rekor düzeye ulaşırken, 500 Filistinli evini terk etmek zorunda kaldı.

İsrail Gazze'de yeni bir 'Nekbe' için uğraşırken, işgal altındaki şehirlerde Filistinliler için yaşam giderek zorlaşıyor.

UYGUR TÜRKLERİNE EZİYET İÇİN GELİŞTİRİLDİ

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, Çin'in Uygur Türkleri'ni denetlemek için kullandığı gözetleme teknolojilerini kullanılıyor. Her iki bölgede de Müslümanlara eziyeti Çin merkezli 'Hikvision' cihazları kaydediyor. 

Askeri amaçlı bu video gözetim ekipmanları yedi yirmidört kayıt yaparak Filistinlilerin hayatını zehir edecek detaylar bulmaya çalışıyor. 

Dünyanın en büyük kamera sistemi üreticilerinden olan şirket, Pekin'in ülkedeki Uygur Türklerine yönelik baskı ve kıyımana da ekipman sağladığı için birçok ülkede "kara listeye" alınmıştı.

Batı Şeria'da İsrail'den Filistinlilere 'Çin işkencesi'

İSRAİL EVLERİN İÇİNİ BİLE İZLİYOR

Doğu Kudüs'ün Silvan bölgesinde yaşayanların aktardığına göre, İsrail polisinin kurduğu kameralar tüm sokakları, hatta bazı evlerin içlerini dahi görebiliyor.

Konuyla ilgili Guardian'a konuşan Doğu Kudüs sakini Sara, "Artık kendi evimizdeyken bile evdeymiş gibi hissetmiyoruz. Tüm günü tamamen giyinik şekilde geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

'ŞAM KAPISI'NDAN GEÇEN HER FİLİSTİNLİ KAYIT ALTINDA

Uluslararası Af Örgütü'nün "Otomatikleştirilmiş Apartheid" başlıklı raporuna göre, Kudüs'ün ana girişi olarak kabul edilen ve Filistinlilerin tek toplanma noktası olan Şam Kapısı, kentte sıkı şekilde izlenen noktalardan biri.

Batı Şeria'da İsrail'den Filistinlilere 'Çin işkencesi'

Rapora göre İsrail polisi, buradan yolu geçen her Filistinliyi dikkatle inceleyerek, çeşitli değerlendirmeler yapıyor.

KAMERALARIN ÇOĞUNU YAHUDİ YERLEŞİMCİLER KONTROL EDİYOR

Uluslararası Af Örgütü'nün raporuna göre, Doğu Kudüs'ün tarihi şehir merkezinde Hikvision'a ait onlarca kamera sistemi bulunuyor. Bu kameralardan bazılarıysa bölgedeki Yahudi yerleşimciler tarafından kontrol ediliyor.

YÜZ TANIMA SİSTEMİ İLE BİRLİKTE KULLANILIYORLAR

Rapor, Batı Şeria'daki kameralarda yüz tanıma sistemlerinin kullanılıp kullanılmadığını net olarak teyit etmese de, araştırmayı yürütenler kameraların İsrail polisinin Mabat 2000 ismini verdiği yüz tanıma ağıyla birlikte kullanıldığını düşünüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İndependent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...