Dünyanın çivisi neden çıktı? Küresel ısınmadan inekleri sorumlu tutan Bill Gates'in amacı ne?

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dünyanın çivisi neden çıktı? Küresel ısınmadan inekleri sorumlu tutan Bill Gates'in amacı ne?

Dünya Haberleri  / Haber Merkezi

Seller, fırtınalar, mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar… Küresel felaketlerin son dönemde biri bitiyor diğeri başlıyor. Dünyada neler oluyor? Bir sürü teori var… Bunlardan biri de Microsoft’un kurucusu Bill Gates’a ait. Dünyanın en zengin iş adamlarından olan Gates’e göre ineklerin çıkardığı metan gazı küresel ısınmada önemli bir paya sahip, bu yüzden de dünyanın en büyük sorunlarından biri. Ancak bu anormalliklerin ardındaki tetikleyicilerin payı ineklerin çıkardığı gazlar ile açıklanabilir mi? Yoksa Bill Gates inekleri hedef tahtasına koyarak farklı bir amaca mı hizmet ediyor?

Muhabir: Gülcan AYBOĞAN

Petrol, fosil yakıtlar hava ve su kirliliğine neden oluyor. Atmosfere yayılan bu gazlar dünyayı kirletiyor ve küresel ısınmayı artırıyor. Bill Gates, bunun sorumlusunun inekler olduğunu söylese de etkisi var ancak sadece ineklerle açıklanamaz.

Bill Gates’in bu söylemleri ile neyin altyapısını oluşturuyor?

Küresel ısınmada ulaşımın payı büyük. Şehir içinde dolaşan araçların artması, zenginlerin özel jetleri küresel ölçekte ısının artmasına neden oluyor.

Bir diğer neden ise sanayileşme...

Endüstrileşmek beraberinde karbon emisyonunu artırıyor.

1,5 DERECE HEDEFİ İMKANSIZ

Dünya liderleri İklim Zirvesi'nde bir anlaşmaya vardı ve  bu yüzyılın sonuna kadar yaşanacak ısınmayı 2 derecede sınırlı tutabilmeyi hedefliyor. Ancak uzmanlar, ısınmayı Paris İklim Anlaşması kapsamında hedef belirtilen1,5 derecede tutmanın neredeyse imkansız olduğunu söylüyor.

Dünyadaki ağaçlar azalıyor. Bu ağaçlar konut ve otel yapmak için kesiliyor. Aynı zamanda hayvanların doğaya bıraktığı atıklar da çevre kirliliğine neden olur. Endüstriyel hayvancılık için kullanılan ilaç ve kimyasallar küresel ısınmaya neden oluyor.

Organik tarım yerine endüstriyel tarımın çok daha karlı ve kolay olduğundan dolayı tercih ediliyor. . Tarımda kullanılan ilaçlar, tarım alanlarının tahrip olmasına ve küresel ısınmanın artmasına neden oluyor.

1 KOT PANTOLON ÜRETİLİRKEN 11.000 LİTRE SU HARCANIYOR

Bir de tüketim çılgınlığı olgusu var... Tüketimi karşılamak bir her gün yüzbinlerce ürün üretiliyor. Şöyle bir örnek tablonun daha iyi anlaşılabilmesini sağlar: Bir kot pantolon üretilirken yaklaşık olarak 11.000 litre su harcanıyor.

İşte tüketimi karşılamak için bu üretim aşamasında harcanan kaynaklar sera gazı emisyonunun %60’ını oluşturuyor.

Tüm bu sorunlar beraberinde buzulların erimesine, fırtınalara, sel ve yağmurlara, aşırı ısınmalar gibi doğada dengesizliklere neden oluyor.

Duman miktarını arttırmaktansa toplu taşıma araçlarını ve elektrik ile çalışan araçları kullanmaya gayret göstererek küresel ısınmanın önlenmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN FATURASI İNEKLERE KESİLDİ

Öte yandan iklim değişikliğinin faturası ineklere kesildi.

Peki tüm bu nedenler varken Bill Gates 2019’da yaptığı konuşmada neden sadece inekler ihtimali üzerinde durdu?

İneklerin ürettiği gaz atmosferde sadece 10 yıl kalıyor sonra düşüyor. Ancak ineklerin et ve sütünden, derisinden hatta kemiklerinden faydalandığımız için yaşamımızdan çıkarmamız zor. Zaten küresel ısınmayı etkileyen bu kadar çok etken varken meseleye buradan başlamak oldukça absürt. 

KÜRESELCİLERİN YENİ SİSTEMİNDE İNEKLERE YER YOK

Ancak küreselcilerin yeni sisteminde inekler düzenden kalkıyor çünkü yeni bir gıda devrimi yapmak istiyorlar. Burada karşımıza çıkan şey yapay etler olacak.

Onların dediğine göre; bu hayvanlar gaz çıkarıyor, iklimi bozuyor ve seller felaketler oluyor.

SİSTEMİ FONLAYANLARDAN BİRİ

Bu sistemi fonlayanlardan biri ise Bill Gates.

Bill Gates, kök hücre ile laboratuvar ortamında yapay et üretilmesini finanse ediyor, yapay et sektörünün en büyük dört firmasını fonluyor. Bunlar Beyond Meat, Impossible Foods, Hampton Creek Foods ve Memphis Meats.

Bill Gates öncülüğünde ayrıca “yapay süt ürünleri” üretmek amacıyla Nobell Foods kuruldu. George Soros ve Amazon’un sahibi Jeff Bezos, bu firmaya 75 milyon dolar fon verdi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...