Küresel ısınma İngiltere'yi kavuracak! Sıcaklıklar 45 dereceyi aşabilir

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Küresel ısınma İngiltere'yi kavuracak! Sıcaklıklar 45 dereceyi aşabilir

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bu yaz bütün dünya sıcaklık rekorları kırıldı. Yazları serin geçen İngiltere'de bile termometreler 40 dereceyi aştı. Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, bu sıcaklıkların daha hiçbir şey olduğunu söyledi. Khan "Londra önümüzdeki yıllarda 45 dereceyi görebilir. Bu şehrin temel işlevlerini bozabilir. Metrolar buna uygun değil. Yaşlılar ve çocuklar zarar görebilir" dedi.

ABD New York'de gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu açılışı öncesi "İklim Zirvesi Haftası" başlayacak. İngiltere Londra Belediye Başkanı Sadık Khan da bu toplantıya katılmak üzere New York'a gitti. Burada İngiliz The Guardian'a konuşan Khan dikkat çeken açıklamalarda bulundu.  

"ŞEHRİN TEMEL İŞLEVLERİ BOZULABİLİR"

Sadık Khan "Hazırlanan bağımsız iklim raporunda Londra'nın gelecekte 45 derece sıcaklıkları görebileceği kaydedildi. Bu şehrin temel işlevlerini bozabilir. Metrolar buna uygun değil. Yaşlılar ve çocuklar zarar görebilir" dedi. Khan, başkentin 45 derece sıcaklıkla karşı karşıya kalabilme ihtimalinin "son derece endişe verici" olduğunu kaydetti.

"BAŞBAKAN SUNAK YETERİNCE DESTEK VERMİYOR"

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, bu sıcaklıklara uyum sağlanması için gerekli çalışmaların yapılması ihtiyacına değinerek "Şehirlerin iklim krizine uyum sağlamasına yardımcı olmak için daha fazla hükümet desteği gerekli" ifadelerini kullandı. Khan "Bunun için her şeyi ortaya koymalıyız. Hükümetten çok az destek gördük. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın BM Genel Kurulu'na gelmemesi ve COP28'e de gitmeyebileceği gerçeği çok şey anlatıyor" diye konuştu.

LONDRA 40 DERECELERİ GÖRMÜŞTÜ

Geçen yıl temmuzda başkent Londra'da sıcaklıkların ilk kez 40 dereceyi geçmesi, okulların kapanmasına, hastanelerde bazı ameliyatların iptal edilmesine ve orman yangınlarına neden olmuştu.

İNGİLTERE İKLİMİ NASIL?

Öte yandan, İngiltere'de ılıman ve nemli okyanus iklimi görülmekte. Ülkede kışın yumuşak, yazları ise serin geçer. Sislerden dolayı güneşli günler çok nadiren yaşanır. Ülkenin yüksek kesimleri, alçak kesimlerine göre daha fazla yağış alır. Ancak küresel ısınma İngiltere'de de iklimin değişmesine sebep oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...