Hırvatistan'da darbe iddiası! Cumhurbaşkanı, Başbakan'ı suçladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hırvatistan'da darbe iddiası! Cumhurbaşkanı, Başbakan'ı suçladı

DÜNYA Haberleri

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç, Başbakan Andrej Plenkoviç'in siyasi darbe hazırlığı içerisinde olduğunu iddia etti.

Hırvatistan’da ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç hükümetin ordunun kontrolünü ele geçirmeye çalıştığını söyledi.

Milanoviç, halkı Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç'in anayasa ve demokrasiye karşı hazırladığı tehlikeli darbe konusunda uyarmak istediğini ifade etti.

Hırvatistan'da darbe iddiası! Cumhurbaşkanı, Başbakan'ı suçladı

Zoran Milanović 19 Şubat 2020 tarihinde Hırvatistan Cumhurbaşkanı olarak göreve başlamıştı.

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç'in, Güvenlik ve İstihbarat Ajansı Başkanının atamasına yönelik istişare toplantısına katılmayı reddettiğini aktaran Milanoviç, "Aldığım duyumlara göre, hükümet, Güvenlik ve İstihbarat Ajansını anayasaya aykırı bir şekilde doğrudan Savunma Bakanlığının kontrolü altına almak istiyor. Güvenlik ve İstihbarat Ajansı Başkanının, Savunma Bakanlığı tarafından atanıp görevden alınmasını sağlayacak demokratik olmayan bir adım söz konusu" diye konuştu.

PLENKOVİÇ İDDİALARI YALANLADI

Cumhurbaşkanı Milanoviç’in ifadelerine tepki gösteren Plenkoviç, iddiaları yalanladı. Milanoviç'in hükümeti sürekli hedef aldığını söyleyen Plenkoviç, özür dilemediği sürece Milanoviç ile görüşmeyeceğini vurguladı.

Hırvatistan'da darbe iddiası! Cumhurbaşkanı, Başbakan'ı suçladı

2016'da göreve gelen Andrej Plenković Hırvatistan'ın 12. başbakanı olarak görev yapıyor.

Öte yandan, Güvenlik ve İstihbarat Ajansı Başkanı Ivıca Kinder’in görev süresinin hafta sonu sona ereceği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...