İngiltere'de pratisyen hekimler yeniden grev başlattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere'de pratisyen hekimler yeniden grev başlattı

DÜNYA Haberleri

Salı günü itibariyle on binlerce pratisyen hekim devam eden ücret anlaşmazlığı nedeniyle İngiltere'de dört günlük grev başlattı ve sokaklara döküldü.

İngiltere'de maaş artışlarının yıllardır enflasyonun altında kaldığını öne süren ve yüzde 35 ücret artışı talebinde bulunan on binlerce pratisyen hekim 4 günlük grevlerine Salı günü başladı.

96 saat sürecek olan grev, Britanya Tabipler Birliği'nin (BMA) 11-13 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiği 72 saatlik grevle birlikte, bu yıl içinde yapılan "ikinci tur" eylem olarak tarihe geçti.

SAĞLIK HİZMETLERİNİN AKSAMASI BEKLENİYOR

Yerel basında çıkan haberlere göre, grev sonucunda ameliyatlar da dahil olmak üzere tahmini 350.000 sağlık randevusunun iptal edilmesi kaçınılmaz durumda.

Mart ayı sonlarında yayınlanan bir bildiride sendika, Nisan ayında yeni bir grev eylemi kararının "şimdiye kadarki en yüksek sayıda pratisyen hekimin" grev için oy kullanmasının ardından alındığını belirtti.

İNGİLTERE'DE PRATİSYEN HEKİMLER DERTLİ

Sendika yetkilileri, "Hükümet tam ücret iadesi vermeyi reddetmeye devam ediyor. Pratisyen hekimlerin harekete geçmekten başka seçeneği yok" diye dert yandı.

BMA'ya göre, iş yükü ve bekleme listeleri rekor seviyedeyken, pratisyen hekimlerin maaşları 2008'den bu yana dörtte birden fazla kesildi.

Sky News'e konuşan Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) Konfederasyonu başkanı Matthew Taylor, grevin NHS bekleme listeleri üzerinde 'felaket etkisi' oluşturduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...