İranlı rap şarkıcısı Salihi'nin cezası aylar sonra belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İranlı rap şarkıcısı Salihi'nin cezası aylar sonra belli oldu

DÜNYA Haberleri

İran'da geçtiğimiz yıl "Mahsa Emini gösterileri" sırasında gözaltına alınan şarkıcı Tumac Salihi'nin 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İran'da geçtiğimiz yıl "Mahsa Emini gösterileri" sırasında gözaltına alınan şarkıcı Tumac Salihi'nin 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bir haber sitesine konuşan Salihi'nin avukatı Rıza İtimad Ensari, müvekkili hakkındaki dava sürecine ilişkin bilgi verdi. Avukat Ensari, "Salihi, 'yeryüzünde bozgunculuk çıkarma' suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı." dedi.

Anadolu Ajansı'ndan alınan bilgilere göre; Salihi'ye verilen cezalar arasında 2 yıl ülkeden çıkma ve 2 yıl müzik faaliyeti yasağının da bulunduğuna değinen Ensari, İranlı rap şarkıcısının ülke liderine hakaret suçlamasından beraat ettiğini aktardı.

İDAM CEZASI VERİLMİŞTİ

İran'da geçen yıl eylül ayında başlayan ve yaklaşık 4 ay süren "Mahsa Emini gösterileri" sırasında şiddeti ve silahlı kuvvetlerle çatışmayı teşvik ettiği iddiasıyla yargılanan Salihi hakkında önce idam cezası verilmiş, daha sonra yetkililerle "etkin işbirliği" yapması dolayısıyla cezasının hapse çevrildiği duyurulmuştu.

Tahran'da 13 Eylül 2022'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşat devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi, ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı. Ülkede yaklaşık 4 ay devam eden ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği gösterilerle bağlantılı olarak şu ana kadar 10'dan fazla kişiye idam cezası verilmiş, bunlardan 4'ünün cezası infaz edilmişti. İdam cezalarının bir kısmı ise Yargıtay tarafından bozulmuştu. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...