İran'da 13 kişinin öldüğü 'türbe saldırısı'nın faili olan 2 kişi infaz edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İran'da 13 kişinin öldüğü 'türbe saldırısı'nın faili olan 2 kişi infaz edildi

DÜNYA Haberleri

26 Ekim 2022'de İran'da bulunan Şah Çerağ Türbesi'ne düzenlenen saldırıda 13 kişinin hayatını kaybetmiş ve 30 kişinin yaralanmıştı. Olayı gerçekleştiren failler yakalandı ve 24 Mayıs'ta idam kararı verilen fail Muhammed Ramiz Reşidi ve Naim Haşimi idam edildi.

Geçtiğimiz yıl İran'ın Şiraz kentinde 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 30 kişinin yaralandığı Şah Çerağ Türbesi'ne saldırı düzenlendi. Olayı gerçekleştiren failler hakkında karar belirlendi. 

İran’ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı'na göre, saldırganların infazı bu sabah Şiraz’daki 9. Cadde’de gerçekleştirildi. İran Yargıtayı 24 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Muhammed Ramiz Reşidi ve Naim Haşimi'nin idam cezasına çarptırıldıklarını duyurmuştu.

Yargıtay, Reşidi ve Haşimi'nin İran Ceza Hukuku'na göre idam cezasına çarptırılmalarının gerekçesi olan "Allah'a isyan, devlete savaş açmak ve yeryüzünde bozgunculuk çıkartma" suçlarının sabit görüldüğüne hükmetmişti.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Şiraz'daki Şah Çerağ Türbesi'ne 26 Ekim 2022'de düzenlenen 13 kişi hayatını kaybettiği ve 30 kişi yaralandığı saldırıyı, terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...