İranlı rejim yanlısı Raifipur, Suudi Arabistan'da gözaltına alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İranlı rejim yanlısı Raifipur, Suudi Arabistan'da gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri

İran'ın rejim yanlısı önde gelen isimlerinden olan Ali Ekber Raifipur, hac dönüşü Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde havalimanında gözaltına alındı.

İran'ın rejim yanlısı önde gelen isimlerinden olan Ali Ekber Raifipur, hac dönüşü Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde havalimanında gözaltına alındı. Anadolu Ajansı'ndan alınan bilgilere göre; IRNA'ya konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, konuya ilişkin bilgi verdi.

SÜREÇ YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Kenani, "Raifipur, henüz bilmediğimiz bir nedenle hac dönüşünde Cidde Havalimanı'ndan ayrılmakta bir sorunla karşılaşmıştır." dedi. Konuyu ciddiyetle takip ettiklerini söyleyen Kenani, ülke misyonlarının, sorunun çözülmesi için Suudi Arabistan makamlarıyla görüşmeler yaptığını belirtti.

İran'da muhafazakarlara yakınlığıyla bilinen 39 yaşındaki Ali Ekber Raifipur, rejim yanlısı radikal söylemleriyle ön plana çıkıyor. Raifipur'un devlet televizyonunda ve sosyal medya platformu üzerinden yaptığı konuşmalar, üniversitelerde verdiği konferanslar ülkedeki radikal gençler tarafından ilgiyle takip ediliyor. İran ile Suudi Arabistan, 10 Mart'ta Pekin'de Çinli yetkililerin aracılığıyla 7 yıl aradan sonra diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması kararı almıştı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...