İsrail askerleri, Batı Şeria'da bir Filistinliyi daha öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail askerleri, Batı Şeria'da bir Filistinliyi daha öldürdü

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze'de İsrail zulmü sürerken çatışmalar Batı Şeria'da da şiddetleniyor. İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Cenin kentinde düzenlediği saldırıda 1 Filistinliyi öldürürken 4 Filistinliyi de yaraladı.

İsrail, Gazze'de dünyanın gözü önünde soykırıma devam ederken bir yandan da Batı Şeria'da gerilim her geçen gün artıyor. 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da, İsrail güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin saldırılarnda öldürülen Filistinli sayısı 135'e yükseldi.

Son olarak İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği saldırıda 1 Filistinli'yi öldürürken, 1'i ağır 4 Filistinli'yi de yaraladı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Cenin kentine düzenlediği baskında, Muhammed Sititi (31) isimli Filistinlinin öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, yaralanan 4 Filistinliden birinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

GAZZE'DE SON DURUM

7 Ekim'de başlayan savaştan bu yana Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail, 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın olmak üzere 9 bin 61 Filistinliyi öldürürken, en az 32 bin kişiyi yaraladı.

İsrail askerleri, Batı Şeria'da bir Filistinliyi daha öldürdü

İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 18’e yükselirken, Kassam Tugaylarının elinde 242 İsrailli esir bulunuyor.

HASTANE VE MÜLTECİ KAMPLARINI VURDULAR

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterilirken İsrail ordusu El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini vurdu, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini bombaladı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 52 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...