İsrail kana doymuyor! Netanyahu, en büyük katliam için emir verdi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İsrail kana doymuyor! Netanyahu, en büyük katliam için emir verdi

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

İsrail, binlerce sivilin sığındığı Kudüs Hastanesini vurmaya hazırlanıyor. İncil ve Tevrat’tan alıntılar yapan Netanyahu da yeni vahşetine kılıf hazırlıyor

Dünyanın gözü önünde Gazze’yi kana bulayan İsrail ordusu, en ağır bombardımana hazırlanıyor. Batı’nın desteğinden cesaret alan Başbakan Binyamin Netanyahu, savaş kabinesinden kara operasyonlarını genişletme kararı çıkardı. İkinci aşamaya geçtiklerini söyleyen Netanyahu “Saldırılar devam edecek. Kara kuvvetlerimizin içeri girmesi için büyük bir hava harekâtı düzenleyeceğiz” dedi. Daha önce arzımevut itirafında bulunan İsrail Başbakanı, yine İncil ve Tevrat’a atıf yaparak soykırımına kılıf üretmeye çalıştı..

Son olarak, Amalekliler ile İsrailoğulları arasındaki olayları hatırlatarak İncil’den alıntı yaptı ve “Hatırlıyoruz ve savaşıyoruz. İsrail, bütün insanlık için mücadele ediyor. Batı’daki ve Arap dünyasındaki müttefiklerimiz biliyorlar ki eğer kazanamazsak, sıradaki onlar olacak” iddiasında bulundu. Daha önce Gazze Şeridi’ndeki El Ehli Baptist Hastanesinde 1.000’e yakın sivili katleden İsrail, bu defa da 10 bin kişinin sığındığı “Kudüs Hastanesini acil boşaltın” dedi. Ardından uçaklar, hastanenin çevresine bomba yağdırdı.

İsrail kana doymuyor! Netanyahu, en büyük katliam için emir verdi

YAZDI, SİLDİ, ÖZÜR DİLEDİ

Bu arada, Gazze’ye karadan sızma girişimlerinin başarısız olması hükûmete yönelik öfkeyi artırıyor. Köşeye sıkışan Netanyahu, Hamas’ın 7 Ekim’deki baskını için sosyal medyadan “Saldırılarla ilgili bana bilgi verildiği yönündeki iddialar asılsız, aksine hiçbir uyarı gelmedi” diyerek orduyu ve istihbarat teşkilatı Şabak’ı hedef gösterdi. Ülke içinden çok büyük tepki gelince geri adım atmak zorunda kalan İsrail Başbakanı, önce mesajını sildi ardından kamuoyundan özür diledi. 

İsrail kana doymuyor! Netanyahu, en büyük katliam için emir verdi

OKULLAR YIKILDI, ÇOCUKLAR ÖLDÜ, EĞİTİM BİTTİ

İsrail’in Gazze’deki katliamında, yarıdan fazlası çocuk olmak üzere şehit düşenlerin sayısı 8 bini aştı. Binlerce çocuk yaralı ve acil tıbbi yardım bekliyor. İsrail ordusu, hastane ve camilerin yanı sıra okulları da bombaladı. Neredeyse hayatta çocuk kalmadığını belirterek insanlık dramına dikkat çeken Gazze’deki Millî Eğitim Bakanlığı, eğitim-öğretim yılının mecburen sona erdirildiğini duyurdu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...