Biden ve Jinping, dört saat görüştü: Rekabet çatışmaya dönüşmesin

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Biden ve Jinping, dört saat görüştü: Rekabet çatışmaya dönüşmesin

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenecek Asya-Pasifik Ekonomik İş Birliği Zirvesi’nde (APEC) ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, bir yıl aranın ardından ilk defa yüz yüze görüştü.

Yaklaşık dört saat süren görüşmenin ardından Jinping, iki ülke ilişkilerinin “hiçbir zaman sıkıntısız bir şekilde ilerlemediğini” kabul ettiğini belirterek “Ancak birbirimize sırt çevirmek bir seçenek değil. Herhangi çatışmanın, her iki taraf için dayanılmaz sonuçları olur. Aramızda farklılıkları aşarak umut verici bir gelecek oluşturabiliriz. Derinlemesine bir görüş alışverişinde bulunmayı ve yeni anlayışlara ulaşmayı dört gözle bekliyorum” dedi. ABD Başkanı Biden ise görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırırken, Çin’le görüş ayrılıkları bulunduğunu ancak yine de ilerleme kaydettiklerini söyledi. Biden, Filistin konusunda da iki devletli çözümün “nihai cevap” olduğu düşüncesinde olduğunu ve bunu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya ilettiğini bildirdi. Biden “İsraillilere Gazze’yi işgal edeceklerini ve ellerinde tutacaklarını düşünmelerinin büyük hata olduğunu açıkça ifade ettim” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...