Son dakika! Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen duyurdu: Mısır'dan Gazze Şeridi'ne insani hava koridor!

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Son dakika! Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen duyurdu: Mısır'dan Gazze Şeridi'ne insani hava koridor!

DÜNYA Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Mısır üzerinden Gazze Şeridi'ne insani hava koridoru açılacağını duyurdu. Leyen, "Gazze'deki sivillere yönelik insani yardımın üç katına çıkarılmasının yanı sıra, Mısır üzerinden Gazze'ye uzanan bir AB İnsani Hava Köprüsü düzenliyoruz." dedi.

Avrupa Birliği (AB), Mısır üzerinden Gazze Şeridi'ne insanı hava koridoru açılacağını duyurdu. İlk uçuşlar için bu hafta işaret edildi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Mısır üzerinden Gazze Şeridi'ne insani hava koridoru açacağını ve ilk uçuşların bu hafta yapılmasının beklendiğini duyurdu.

Ursula von der Leyen sosyal medya hesabından açıklama yaptı. X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada öte yandan insani yardımın 3 katına çıkartıldığı hatırlatıldı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Gazze'deki Filistinliler insani yardıma muhtaç durumda. Hamas'ın barbarlığının bedelini ödeyemezler. Gazze'deki sivillere yönelik insani yardımın üç katına çıkarılmasının yanı sıra, Mısır üzerinden Gazze'ye uzanan bir AB İnsani Hava Köprüsü düzenliyoruz. Bu hafta ilk iki uçuşla."

AB Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada Filistin halkına yönelik acil yardımlarını artırmaya devam edildiği belirtildi. Açıklamada, "Gazze'de bulunan insani yardım kuruluşlarına hayat kurtaran malzemeleri ulaştırmak amacıyla Mısır'a birkaç uçuştan oluşan bir AB İnsani Hava Köprüsü operasyonu başlatıyor." denildi.

İlk iki uçuş bu hafta gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, "UNICEF'in barınma malzemeleri, ilaçlar ve hijyen kitleri dahil olmak üzere insani yardım kargosu taşınacak." dedi.

AB'nin açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

Başkan von der Leyen'in bu hafta sonu açıkladığı üzere AB, Gazze'de ihtiyaç sahibi sivilleri desteklemek için insani yardımını üç katına çıkararak 75 milyon Euro'nun üzerine çıkardı. Finansman, kapasite ve erişim dikkate alınarak sahada faaliyet gösteren seçilmiş AB insani yardım ortakları aracılığıyla aktarılacak.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 291’i asker 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 750 kişinin hayatını kaybettiği, 9 bin 700 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 58 Filistinlinin hayatının kaybettiği, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtilmişti. İsrail'in saldırılarında ayrıca 11 gazeteci hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...