CANLI ANLATIM

Mısır'dan Gazze'de ateşkes için kritik açıklama: "Masada bir teklif var..." | İsrail-Hamas savaşında son durum

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Mısır'dan Gazze'de ateşkes için kritik açıklama: "Masada bir teklif var..." | İsrail-Hamas savaşında son durum

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırıların yankıları sürüyor. Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, İsrail ordusuna saldırı gerçekleştirdi. İsrail, tutuklamalara karşı hazırlıklara girişti. Mısır'dan Gazze'de ateşkes için açıklama geldi: "Bir teklif var" İşte İsrail-Hamas savaşında son durum...

Canlı Anlatım Özeti
  • MISIR: GAZZE'DE ATEŞKES İÇİN BİR TEKLİF VAR
  • İSRAİL HEYETİ KAHİRE'YE GİDECEK
  • İSRAİL NUSEYRAT KAMPINA SALDIRDI
  • İSRAİL YİNE SİVİLLERİ HEDEF ALDI!
  • İSRAİL PANİKTE: TUTUKLAMALARA KARŞI HAZIRLIKLI OLMA EMRİ
  • CAN KAYBI ARTIYOR
  • EL KASSAM TUGAYLARI'NDAN İSRAİL'E ROKET SALDIRISI!
  • İSRAİL HEYETİNE ESİR TAKASI MÜZAKERELERİ İÇİN DAVET
  • EN AZ 22 FİLİSTİNLİ DAHA ÖLDÜ
  • 'GAZZE'DEKİ DURUM, TÜM İNSANİ ÖLÇÜLERE GÖRE FELAKETTİR'

29.04.2024 18:50

MISIR: GAZZE'DE ATEŞKES İÇİN BİR TEKLİF VAR

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi için ateşkes sağlanması konusunda bir teklifin olduğunu açıkladı.

Şukri, "Gazze'de ateşkes sağlanması konusunda masada bir teklif var ve her iki tarafın bunu incelemesi gerekiyor." dedi.


29.04.2024 18:40

İSRAİL HEYETİ KAHİRE'YE GİDECEK

İsrail yönetiminin, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşması müzakereleri için bir heyeti "Hamas'ın cevabına bağlı olarak" yarın Kahire'ye gönderebileceği belirtildi.


29.04.2024 16:30

İSRAİL NUSEYRAT KAMPINA SALDIRDI

İsrail savaş uçaklarının hedef aldığı Nuseyrat Kampı'nda 3 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralananlar Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildi.


29.04.2024 15:00

İSRAİL YİNE SİVİLLERİ HEDEF ALDI!

İsrail ordusu Refah'ın batısında Tel es-Sultan mahallesindeki el-Afifi ailesine ait bir evi hedef aldı. Saldırıda 2’si kadın 3 Filistinli hayatını kaybetti, 6 kişi ise yaralandı.


29.04.2024 13:50

İSRAİL PANİKTE: TUTUKLAMALARA KARŞI HAZIRLIKLI OLMA EMRİ

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından İsrailli yetkililer hakkında tutuklama emri çıkarılması ihtimalinde oluşabilecek yansımalara karşı dünyadaki büyükelçiliklerinden hazırlıklı olmalarını istedi.


29.04.2024 13:00

CAN KAYBI ARTIYOR

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 206 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 34 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 68 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 34 bin 488'e, yaralı sayısının da 77 bin 643'e yükseldiği kaydedildi.


29.04.2024 11:00

EL KASSAM TUGAYLARI'NDAN İSRAİL'E ROKET SALDIRISI!

El-Kassam Tugaylarının, Lübnan'ın güneyinden İsrail'e ait askeri üsse onlarca roket fırlattı. El Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da gerçekleştirdiği katliama karşılık İsrail'in sınırda yer alan Cibur Kampı adlı 796. Doğu Tugayı'nın hedef alındığı belirtildi.


29.04.2024 10:30

İSRAİL HEYETİNE ESİR TAKASI MÜZAKERELERİ İÇİN DAVET

Mısır'ın, Gazze'deki İsrailli esirlerin iadesi ve ateşkese ilişkin anlaşma sağlamak amacıyla devam eden müzakereler çerçevesinde bugün bir İsrail heyetini Kahire'ye davet ettiği öne sürüldü.


29.04.2024 09:00

EN AZ 22 FİLİSTİNLİ DAHA ÖLDÜ

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusunun, Gazze kentinin batısındaki Ebu Husayra Caddesi'nde et-Terturi ailesine ait evi hedef alması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 5 Filistinli öldü.

Gazze kentinin güneyindeki Sabra Mahallesi'nde, İsrail savaş uçaklarının Hicazi ailesine ait evi bombalaması sonucu 2 Filistinli kadın hayatını kaybetti, yaralanan ve enkaz altında kalanlar oldu.

Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah kentinin doğusundaki Cenine Mahallesi'nde, İsrail savaş uçaklarının "Hatib" ailesine ait evi hedef alması nedeniyle en az 4 Filistinli öldü, birçoğu da yaralandı.

İsrail ordusunun, Refah'ın merkezindeki Şabura Mülteci Kampı'nda yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı "Havacat" ailesine ait evi bombalaması sonucu 6 Filistinli hayatını kaybetti.

Refah'ta İsrail ordusunun, "Ebu Taha" ailesine ait evi hedef alması sonucu 5 Filistinli hayatını kaybetti.


29.04.2024 08:00

'GAZZE'DEKİ DURUM, TÜM İNSANİ ÖLÇÜLERE GÖRE FELAKETTİR'

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Gazze Şeridi'ndeki durumun "tüm insani ölçülere göre felaket" olduğunu söyledi.

Bakan Bin Ferhan, başkent Riyad'da düzenlenen Ekonomi Forumu'nun bir oturumunda, İsrail'in ekim ayından bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki durumla ilgili konuştu.

"Gazze'deki durum, tüm insani ölçülere göre felakettir." diyen Bin Ferhan, Gazze'de yaşananların, mevcut uluslararası siyasi sistemin bu krizle başa çıkma konusunda başarısız olduğunu gösterdiğini aktardı.

"Bugün kriz yedinci ayına girdi ve biz hala Gazze'ye yeterli sayıda kamyonun girip girmediği konusunda bitmek bilmeyen bir tartışmanın içindeyiz. Bu mantıksız ve kesinlikle kabul edilemez." ifadesini kullanan Bin Ferhan, uluslararası toplumu oluşturanların çoğunun iki devletli çözümü desteklediğini belirtti.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...