Ukrayna sınırında ‘UFO’ paniği: Herkesi sakin olmaya çağırıyorum

- Güncelleme:
Ukrayna sınırında ‘UFO’ paniği: Herkesi sakin olmaya çağırıyorum

DÜNYA Haberleri

Rusya Hava Kuvvetleri Ukrayna sınırında UFO vurduğunu duyurdu. Vali Golubev tarafından Telegram hesabından yapılan açıklamada "Herkesi sakin olmaya çağırıyorum. Güvenliği sağlamak için tüm güçler devreye giriyor” ifadeleri kullandı. Öte yandan Rus yetkililerin UFO iddialarına karşılık, sosyal medyada yapılan paylaşımlarda gökyüzünde patlayan ışıltılı nesnenin Ukrayna dronu olduğu ileri sürüldü.

Rusya Hava Kuvvetleri, Ukrayna İHA’sını vurdu bazı yayın organları ‘Rusya UFO düşürdü’ haberi verdi. Ukrayna dronunun düşürülmesi Batı basın ve İsrail medyasında farklı yansıdı. Insider Paper, ‘Rusya UFO vurdu’, başlığıyla sayfasına taşırken İsrail gazetesi Jerusalem Post, ‘Rus hava savunma sistemleri UFO düşürdü’ başlığıyla verdi.

“HERKESİ SAKİN OLMAYA ÇAĞIRIYORUM”

Haber ilk olarak Rostov Oblast Valisi Vasily Golubev tarafından Telegram'da paylaşıldı. The Jerusalem Post’un bildirdiğine göre Golubey, UFO’nun Sultan Sala köyünün yukarısında görüldüğünü belirterek, "Herkesi sakin olmaya çağırıyorum. Güvenliği sağlamak için tüm güçler devreye giriyor. Gökyüzü uçaksavar savunmalarıyla kaplı" diye konuştu.

Ukrayna sınırında ‘UFO’ paniği: Herkesi sakin olmaya çağırıyorum

UFO DEĞİL DRONE

Ukrayna sınırındaki yaşanan olayda ise gerçek farklıydı. Bir Rus milletvekili, söz konusu UFO’nun Ukrayna tarafından gönderilen bir İHA olduğunu iddia etti. Rus yetkililerin yaptığı açıklamaya göre Ukrayna’ya ait bir dronun vurulduğu ve imha edildiği açıklandı.

AKIL DIŞI TEORİLER SUNUYORLAR

Rus Devlet Duması milletvekili Anatoly Wasserman, "Kiev teröristleri" olarak adlandırdığı Ukrayna kuvvetlerinin ayrım gözetmeden İHA’lar aracılığıyla Rus sivillere ateş ettiğini öne sürdü.  Habere göre, Rostov'da yaşayanlar UFO’nun Ay'ın düşürülmesinden ya da Noel Baba’nın Kuzey Kutbu’na dönmesinden kaynaklandığına dair akıl dışı teoriler ortaya arttı.

Ukrayna sınırında ‘UFO’ paniği: Herkesi sakin olmaya çağırıyorum

İLK ‘UZAYLI’ VAKASI DEĞİL

Öte yandan, son olarak Rostov Oblastı’nda ortaya çıkan UFO’ya benzer olayla bölgede daha önce de yaşandı.  2007'de, Azak Denizi'ndeki bazı balıkçılar garip ve tanımlanamayan 100 kilogram ağırlığında bir canlı yakaladı. Balıkçılar, bu canlıyı bir cep telefonu kamerasıyla filme almışlar ve onun bir tür uzaylı olduğunu varsaymışlardı.

NE OLDUĞUNU ANLAYAMAYINCA YEMEYE KARAR VERDİLER

Ancak, hayvanın ne olduğunu anlayamadan Rus balıkçılar bu sözde uzaylıyı yemeye karar verdi. Birçok uzman ise söz konusu hayvanın uzaylı değil, mersin balığı ya da gitar balığı olabileceğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...