Karabük Üniversitesi'nin enerjisinin güneş 80’i güneş panelinden

- Güncelleme:
Karabük Üniversitesi'nin enerjisinin güneş 80’i güneş panelinden

EĞİTİM Haberleri

Uluslararası öğrencilerle birlikte 50 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü Karabük Üniversitesi (KBÜ) yaklaşık 4 yıl önce kampüs binalarının çatı ve yan yüzeylerine güneş enerjisi panelleri kurdu.

MAHMUT ÖZAY

5 milyon 200 bin liraya mal olan yenilenebilir enerji sistemi ile kurulan yaklaşık 4 bin adet güneş panelleri ile toplam 190 bin 680 metrekare kapalı alan ve 694 bin 940 metrekare açık alan aydınlatılmakta ve yaz aylarında kullanılan elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde 80’i güneş enerjisi santralinden karşılanıyor. Üniversite kurduğu güneş panelleri ile yaklaşık 1.1 megavat (mw) gücünde elektrik üretmesinin yanına hem ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. Üniversitenin millî ve yerli üretime de destek vererek kurduğu sistem ile 8 milyon 300 bin liralık tasarrufla kendisini önce amorti etti, sonra kâra geçmeyi başardı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...