SBS tarih oldu, kavgası sürüyor

SBS tarih oldu, kavgası sürüyor

EĞİTİM Haberleri

Haziran 2013'te yapılan son Seviye Belirleme Sınavı, yılan hikâyesine döndü. Mahkeme, SBS sonuçlarını iptal etti. Oysa puanlar yeniden hesaplanmıştı.

Liselere geçişte 6 yıl boyunca uygulanan Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) sonuncusu hâlâ tartışılıyor. Bir öğrenci velisi, geçen haziranda yapılan sınava yönelik Ankara 18. İdare Mahkemesi'ne iptal davası açmıştı. Mahkeme ilk incelemesinde, 718 adayın yabancı dil puanlarının yanlış hesaplanması sebebiyle 6 ay sonra yürütmeyi durdurma kararı vermişti. MEB itiraz etmiş fakat Ankara Bölge İdare Mahkemesi reddetmişti. Bunun üzerine Bakanlık, 1 milyon 112 bin 604 adayın puanlarını yeniden hesaplamış; 99 öğrencinin puanı düşmüş, 4'ü ise bir üst tercihine yerleşmeye hak kazanmıştı. Öğrenciler okullarında bir yılı geride bırakırken Ankara 18. İdare Mahkemesi dün davayı esastan karara bağlayarak sınav sonuçlarını iptal etti. Gerekçede, "718 adayın test ortalamaları ile standart sapmaları; tüm öğrencilerin puanını, başarı sıralamasını ve yerleştirmeyi etkiler. Bütün adayların sınav sonuçlarının ve cevap anahtarlarının tekrar değerlendirilmesi gerek. MEB'in 'yeniden hesaplamanın etkisi yok denecek kadar az' iddiası, hukuken kabul edilemez" denildi. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ise, "Yeni bir işleme gerek yok. Yargı bu konuda kaos üretebilecek en uygun zaman hangisiyse onu bekleyip karar vermiştir. Kimse hak mahrumiyeti yaşamadı mağdur da olmayacak. Sınavın iptali söz konusu değil" dedi. MEB'in 30 gün içinde temyiz hakkı bulunuyor. Son sözü Danıştay söyleyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...