Tablet kanunları

Tablet kanunları

EĞİTİM Haberleri

Okullarda öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayar sayısının 700 bini bulması üzerine MEB, kayıp kaçağı önlemek için bazı kurallar belirledi.

Bu çerçevede öğretmenin tayini durumunda tablet bilgisayar öğretmende kalacak. Öğretmenin istifa etmesi, emekli olması gibi ya da herhangi bir sebepten dolayı görevden alınması ve benzeri durumda ise tablet bilgisayar öğretmenden alınacak. Öğrencinin nakil olması durumunda da öğrenci tabletini gittiği okula götürecek. Örgün eğitimden kaydını açık liseye aldıran öğrencilerden ise tablet bilgisayarları geri alınacak. Tablet bilgisayar okul dışında çalındıysa polis eşliğinde tutanak tutulacak, okul içinde çalındıysa okul idaresi tarafından tutanak tutulacak. FATİH projesi sistemine ise tablet bilgisayarın kayıp-çalıntı olduğuna dair kayıt oluşturulacak.
Gökhan KAYA / TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...