KPSS Önlisans Sınav Giriş Yerleri ÖSYM'nin Sitesinde

KPSS Önlisans Sınav Giriş Yerleri ÖSYM'nin Sitesinde

EĞİTİM Haberleri

Önlisans mezunları için düzenlenen KPSS sınavı ilk oturumu bugün yapıldı. Yarın devam edecek olan KPSS sınavları için sınav giriş yerlerinizi haberimizde.

Önlisans mezunlarına yönelik oturum, saat 09.30'da başladı. Tam 827 bin 230 kişinin başvurduğu sınavda adaylara, genel yetenek ve genel kültür alanlarından 120 soru yöneltildi. 170 merkezde gerçekleştirilen sınav saat 11.30'da sona erdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen, KPSS'nin önlisans mezunlarına yönelik oturumu 170 sınav merkezinde saat 09.30'da başladı. KPSS önlisans oturumuna 827 bin 230 aday başvurdu. Sınavda adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi. Kimlik ve güvenlik kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar, sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu. Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı ya da pasaportları kontrol edilerek alındı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okudu ve ilgili oturumda cevaplanacak test için kullanılacak sınav evrakıyla içinde kalem, silgi bulunan kutular dağıtıldı.

KPSS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA SAYFASI

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin nbsp;https://ais.osym.gov.tr nbsp;internet adresinden edinecek.

SINAV SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDIĞINDA BU LİNKTE OLACAK

İL VE İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK TUTULACAK

ÖSYM Başkanlığı, 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim-ön lisans sınavına katılacak adaylardan nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğrafı bulunmadığı veya soğuk damgası belirsiz hale geldiği için sınava katılamayacak durumda olan adayların mağduriyet yaşamaması amacıyla 27 Eylül 2014 Cumartesi ile 28 Eylül 2014 Pazar günü saat 07.00-09.45 saatleri arasında il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağını bildirdi.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan izinle sınavın yapılacağı merkezlerdeki il ve ilçe nüfus müdürlükleri, elinde ilgili sınava ait sınava giriş belgesi bulunan adaylara sınava girmek için gerekli olan nüfus cüzdanını düzenleyecek. 27 Eylül tarihinde yapılacak olan KPSS sınavından önce edinilmesi gereken bilgileri içeren sınava giriş belgesi ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden adaylar ile paylaşıldı. Sınava giriş belgesine ulaşabileceğiniz ilgili bağlantı ve sınav öncesi bilinmesi gerekenler.. KPSS - Kamu Personel Seçme Sınavı ortaöğretim ve ön lisans giriş bilgilerinin yer aldığı sınava giriş belgesi ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Buna göre 27 - 28 Eylül tarihlerinde yapılacak olan KPSS ön lisans sınavına girecek adayların sınava giriş yerlerinin duyurulması aşaması tamamlandı. Adaylar ÖSYM resmi internet sitesi https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden gerekli bilgilere ulaşabilirler.


Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim ve ön lisans giriş belgeleri erişime açıldı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 27 Eylül cumartesi Sabah ön lisans düzeyinde, 28 Eylül pazar Sabah ortaöğretim düzeyinde yapılacak olan KPSS ortaöğretim ön lisans sınavına başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Sınav maratonu devam ediyor. KPSS'de ise yeni bir heyecan yaşanıyor. 27


Eylül Cumartesi ve 28 Eylül Pazar tarihlerinde gerçekleştirilecek KPSS ön lisans ve ortaöğretim sınavlarına giriş için gerekli sınav giriş belgesi ÖSYM tarafından internet üzerinden yayınlandı. Ön lisans ve ortaöğretim KPSS'ye girecek olan adaylar ÖSYM'nin sitesine girerek gerekli olan sınav giriş belgesini internet üzerinden edinebilirler.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...