OSB'de meslek lisesi açan patronlara 45 milyon TL

OSB'de meslek lisesi açan patronlara 45 milyon TL

EĞİTİM Haberleri

Destek alan patronlar iki yılda Organize Sanayi Bölgelerinde 19 meslek lisesi açtı. Bu okullarda 10 bin 64 öğrenci eğitim görüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) "kalifiye eleman sıkıntısına çare olması için" iki yıl önce uygulamaya koyduğu "okul açan patronlara destek" uygulaması meyvelerini verdi. Patronların Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) açtığı özel meslek lisesi sayısı 19'a ulaştı. Bu okullarda 10 bin 64 öğrenci eğitim görüyor. Destek kapsamında öğrencilerin bütün giderleri MEB tarafından karşılanıyor. Öğrencinin devlete maliyetinin 1.5 katına kadar ödeme yapan Bakanlık, 2014-2015 eğitim yılında bu okullarda öğrenim görenler için patronlara toplam 45 milyon lira ödeme yapacak. Nitelikli ara eleman yetiştirilmesini sağlayan bu okullarda öğrenim gören öğrenciler için alanına göre ödeme yapılıyor. 9.sınıf öğrencileri için öğrenci başına 3 bin 800 lira ödeme yapan Bakanlık; Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Elektrik Elektronik Teknolojisi ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümleri için öğrenci başına 5 bin 500 lirayı okullara ödüyor. Bakanlık ayrıca Metal Teknolojisi, Plastik Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Kimya Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümleri için de 5 bin lira ödeme yapıyor.
GÖKHAN KAYA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...