Fen ve teknoloji eğitimi akademik platformda tartışılıyor

/ Kaynak: İHA
Fen ve teknoloji eğitimi akademik platformda tartışılıyor

EĞİTİM Haberleri  / İHA

30 ülkeden 120 akademisyenin fen ve teknoloji eğitimindeki son gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulunacak.

30 farklı ülkeden yaklaşık 120 akademisyenin katılacağı sempozyumda, fen ve teknoloji eğitimi alanındaki güncel araştırmaların, akademisyenler ve fen eğitimcileri ile paylaşılmasını sağlamak ve Avrupa Birliğinin en prestijli programı olan Horizon 2020 için proje önerileri geliştirilmesine katkıda bulunmak amaçlanıyor. Türkiye'nin H2020 politikaları hakkında bilgi vermek üzere TÜBİTAK'tan Horizon 2020 Daire Başkanı ve H2020 Ulusal İrtibat Birimi yetkilisinin katılacağı sempozyumda Avrupa çapında yürütülmekte olan 20'nin üzerindeki projenin koordinatör ve ortakları da yer alacak ve kendi projeleri hakkında bilgi sunacaklar.


IOSTE NEDİR?
Fen ve teknoloji eğitiminin tüm dünyada eğitimin hayati bir parçası olarak ele alınması ve gelişmesine katkıda bulunmak, fen ve teknoloji eğitimi alanında burslu akademik değişim programları sağlamak ve tartışma platformları oluşturmak üzere kurulmuş olan The International Organization for Science and Technology Education (IOSTE), 80'in üzerinde ülkeden üyeleri bulunan ve UNESCO'nun resmi olarak tanıdığı bir sivil toplum kuruluşudur. Fen ve teknolojinin barışçı ve etik olarak, insanlığın yararı için kullanılmasını teşvik etmeyi misyon edinen kuruluş, bu misyon doğrultusunda fen ve teknolojinin hükümet ya da başka kurumlarca askeri amaçlı olarak sivillere yönelik kullanılmasına karşı bir duruş sergiliyor.


The International Organization for Science and Technology Education (IOSTE) tarafından 24-26 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul'da, Bahçeşehir Üniversitesi'nde, Bahçeşehir Koleji'nin desteğiyle gerçekleştirilecek olan Eurasia Regional Symposium and Brokerage Event, ayrıca fen, teknoloji, mühendislik ve matematik (FETEM) alanındaki yeni proje tekliflerini değerlendirmeyi; üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları, araştırma kurumları ve bilim merkezleri bir araya getirerek FETEM eğitimi alanında verimli işbirlikleri oluşturulmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...