MEB'e rekor başvuru! Matematik en gözde kurs oldu

MEB'e rekor başvuru! Matematik en gözde kurs oldu

EĞİTİM Haberleri

MEB'in bu yılki destekleme ve yetiştirme kurslarında en yoğun talep gören dersler sırasıyla matematik, Türkçe ve fen bilimleri oldu.

MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt “Bu yıl destekleme ve yetiştirme kurslarına sanat ve spor dallarında 411 bin 547 öğrenci başvuru yaptı. Bu öğrencilerden 353 bin 213'ü beden eğitimi ve spor, 55 bin 89'u resim, 53 bin 245'i de müzik grubu derslerinden kurs almak için başvurdu” diye konuştu. 
Milli Eğitim Bakanlığının bu yılki destekleme ve yetiştirme kurslarına en yoğun talep matematik, Türkçe ve fen bilimlerine geldi. Sanatsal ve sportif becerileri arttıran derslere 411 binin üzerinde kayıt gerçekleşirken, bunlar arasında en çok talep beden eğitimine geldi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, destekleme ve yetiştirme kurslarına 22 bin 792 merkezde 4 milyon 307 bin öğrencinin devam ettiğini belirterek, “38 bin 384 ücretli, 253 bin 494'ü kadrolu olmak üzere toplam 291 bin 878 öğretmen de bu kurslarda görev almak için müracaat etti” dedi. Destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin kazanım durumlarını görebilmeleri amacıyla başlatılan elektronik değerlendirme sınavının ilk uygulamasının 23 Ekim'de gerçekleştirildiğini anımsatan Kurt, bu sınava 700 bin dolayında öğrencinin katıldığını bildirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...