AÖF Açıköğretim Giriş yap kayıt yenileme ders ekle-sil (Açıköğretim Bahar Dönemi Kayıt Yenileme)

Düzenleyen:
AÖF Açıköğretim Giriş yap kayıt yenileme ders ekle-sil (Açıköğretim Bahar Dönemi Kayıt Yenileme)

EĞİTİM Haberleri

AÖF kayıt yenileme ekranı ve AÖF ders ekle sil işlemlerini haberimizden görebilirsiniz. Açıköğretim-AÖF Fakültesi öğrencileri için bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri bugün başladı. Peki 2016 Açıköğretim kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte detaylar...

AÖF kayıt yenileme ekranı ve AÖF ders ekle sil işlemlerini haberimizden görebilirsiniz. Açıköğretim-AÖF Fakültesi öğrencileri için bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri bugün başladı. Peki 2016 Açıköğretim kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte detaylar... Açıköğretim Fakültesine ait akademik takvimde açıklanan tarihlere göre kayıt yenileme işlemleri, 22 Şubat Pazartesi günü başlayıp, 4 Mart Cuma günü sona erecek. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi resmi internet sayfası üzerinden 2015-2016 öğretim yılı 'Bahar Dönemi' kayıt yenilemesi hakkında bilgilendirme yaptı. Kayıt yenileme, ders ekle-sil işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin ödenmesiyle gerçekleştirileceği bildirildi. 2. dönem kayıtları 4 Mart 2016 tarihine kadar devam edecek. Mazeretli kayıt yenileme tarihinin 4 Mart 2016 Cuma günü yapılacağı açıklanmış olan Açık Öğretim kayıt yenileme dönemi toplamda 11 gün sürecek.

AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF ders ekle/sil işlemleri için tıklayınız

 

Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?
 

Açıköğretim programının bu yıl ki takviminde bahar dönemi kayıtları iki aşamada gerçekleştirilecektir. Kayıtlar öncelikle üniversitelerin resmi sitesi üzerinden online olarak ders ekle-sil işlemi ile başlayacak daha sonra belirtilen ücreti ilgili bankaya yatırmakla son bulacaktır.

Kayıt yenileme yapmak için öncelikle sisteme giriş ekranında kimlik bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekmektedir.

Daha sonra T.C kimlik numaranızı veya e-posta adresinizi belirtilen alana doğru bir şekilde girilmelidir. Parola kısmına ise öğrencilerin belirlemiş oldukları şifreyi girmelidir.

Şifre unutulması durumunda ekran üzerindeki  şifremi unuttum / şifrem yok alanına tıklayarak gerekli bilgiler girilerek yeni bir şifre alınabilir.

Sisteme giriş işlemleri tamamladıktan sonra yeni dönem için ders kayıtlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ders kaydı işlemlerinizi bu şekilde kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bahar dönemi için ara sınav tarihleri 16 – 17 Nisan 2016, final sınav tarihleri ise 4-5 Haziran 2016 olarak belirlenmiştir.

2016 AÖF SINAV TAKVİMİ
 

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılan duyuruya göre AÖF 2016 sınav tarihleri şu şekilde:
Açık Öğretim Fakültesi Bahar Dönemi Final Sınavları (16 – 17 Nisan 2016)
Açık Öğretim Fakültesi Yaz Dönemi Final Sınavları (4 – 5 Haziran 2016)
Açık Öğretim Fakültesi Tek Ders Sınavı (16 Temmuz 2016)

HARÇ ÜCRETLERİ NE KADAR?
 

Her programa göre değişen harç ücretleri genellikle 205 liraya denk geliyor. Öğrenciler parayı yatırdıktan sonra kayıt yenileme işlemlerini yapabilecekler.
Kaydınızı yapmanız için ilk olarak gerekli olan harcı yatırmanız gerekmektedir. Harcı yatırdıktan sonra ise ders seçimini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Gerekli olan harç bedelinizi, internet üzerinden, ATM’lerden ve şubelerden yatırabilirsiniz. Şubeler üzerinden para yatırmak isteyen kişilerin mesai saatleri içerisinde paralarını yatırmaları gerekmektedir. ATM ve internet üzerinden harç yatırmak isteyen kişiler ise, diledikleri zaman 7/24 işlemlerini yapabilirler.

NASIL KAYIT YAPTIRABİLİRİM?
 

Harç bedelini yatırmış olan öğrenciler, ders kaydını yapabilmeleri için üniversitenin siteleri üzerinden online girişlerini yapmaları gerekmektedir. Anadolu Üniversite’si internet sitesi üzerinden de bu işleminizi yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapabilmeniz için ise bazı bilgilerinizi siteme doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekmektedir.

Bu aşamadan sonra T.C kimlik numaranızı ya da e-posta adresinizi ilgili yere girmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında belirlemiş olduğunuz şifrenizi girerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 22 Şubat – 04 Mart 2016 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 03, 04 Mart 2016 tarihlerinde http://aof.anadolu.edu.tr adresi Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri bağlantısından ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.
Ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. 04 Mart 2016 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Bahar Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.
Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenciler http://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Öğrenci Girişi bağlantısından veyahttp://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısından kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt yenileme tarihleri içerisinde mutlaka kontrol etmelidirler.
Kayıt yenileten öğrenciler ders kitaplarını bağlı olduğu AÖF bürosundan kayıt yenileme tarihleri içerisinde veya sonrasında alabilirler. Kayıt Yenileme ve Öğrenci Kılavuzlarına http://www.anadolu.edu.tr/acikogretim veya http://aof.anadolu.edu.tr adresi Ders Ekle-Sil Otomasyonu bağlantısından ulaşılabilir."

AÖF KREDİ KARTI ÖDEME İMKANI NASIL KULLANILIR?
Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans ve lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler, geçmiş dönem borçlarını online kredi kartı ile kolay yoldan ve hızlı bir şekilde www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bölümüne T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak ödeyebilirler.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...