Biberiye hızlı düşünmeyi kolaylaştırıyor

Düzenleyen:
Biberiye hızlı  düşünmeyi  kolaylaştırıyor

EĞİTİM Haberleri

Düzenli beslenmek sınav başarısını artırırken stresi de azaltmaya yardımcı oluyor. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Serra Arslan, YGS’den bir gün önce ve sınav günü beslenmeye nasıl dikkat edeceğimizi anlatıyor...

¥ Sabah kahvaltı yapılmazsa beyin fonksiyonları için yeterince enerji oluşmaz. Yorgunluk, baş ağrısı, dikkat ve algılamada azalma görülebilir. Bu yüzden sınav günü, kahvaltının yeterli bir şekilde alınması şarttır.
¥ Sınavda kan şekerini dengelemek, konsantrasyonun uzun süre devamlılığını sağlamak adına içilen bütün çaylara hatta sularına dahi arzu edilirse 1 adet çubuk tarçın eklemelidir.
¥ Çoğu öğrenci kendini daha zinde hissetmek ve uykusunu açmak için sınavlara girmeden önce koyu çay tercih ediyor. Fakat bir bardak çayda 20-50 mg arası bulunan teanin ile algılamakta zorluk çekilebiliyor. Bu yüzden sınavlardan hemen önce koyu çay içilmemeli.
¥ Et yemekleri ve salatalara eklediğimiz baharat olan biberiyenin hızlı düşünme ve dikkat süresi uzunluğuyla ilişkisi bulunduğu ortaya çıkmıştır. Haftada 1 defa içilecek olan domates suyuna eklenen biberiyenin düşünme hızını belirgin şekilde arttırdığı düşünülürse özellikle sınava hazırlık döneminde adayların bunu tüketmesi faydalı olacaktır.
¥ Bir gün öncesinde gaz problemi oluşturacak kurubaklagil, lahana, pırasa, kereviz, bezelye, bulgur pilavı, kısır, mercimek köftesi gibi besinlerden uzak durulmalıdır.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...