Tercih sayısı 24’e indirildi

Düzenleyen:
Tercih sayısı 24’e indirildi

EĞİTİM Haberleri

Bu yılki üniversite kontenjanları geçen yıla oranla yüzde 5’in üzerinde bir artışla 867 bin 191 olarak belirlendi. Tercih edilecek üniversite sayısı da 30’dan 24’e çekildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, açıköğretim programlarında kademeli olarak kontenjan azaltıldığını, ayrıca tercih kılavuzundaki üniversite sayısının da 30’dan 24’e çekildiğini belirtti. Üniversite tercih sürecindeki yenilikleri anlatan Prof. Saraç, bu yılki kontenjanların geçen yıla oranla yüzde 5.27’lik artışla 867 bin 191 olduğunu bildirdi. Devlet üniversitelerinin ön lisans ve lisans toplam kontenjanının 679 bin 176, vakıf üniversitelerinin toplam kontenjanının 167 bin 859, KKTC üniversitelerinin toplam kontenjanının 18 bin 266, diğer ülkelerdeki üniversiteler için ise bin 890 olarak belirlendiğini bildiren Saraç, bu yılki kontenjanın geçen yıldan 43 bin 452 kişi daha fazla olduğunu aktardı.

Saraç, geçen yıl açıköğretim fakültesi programlarının toplam 206 bin 53 olan kontenjanını bu yıl 169 bin 615’e düşürdüklerini söyledi. Saraç, bu yılki üniversite tercih kılavuzundaki yeniliklerden birinin de tercih edilecek üniversite sayısının 30’dan 24’e çekilmesi olduğunu açıkladı. Saraç, geçen sene başarı sırası şartı getirilen programlar olduğunu hatırlatarak, “Önümüzdeki dönem; eğitim, eczacılık ile diş hekimliği fakülteleri için de başarı sırası getirmeyi düşünüyoruz” dedi. AA

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...