Özel eğitim kurslarının oyununa gelmeyin

Düzenleyen:
Özel eğitim  kurslarının oyununa gelmeyin

EĞİTİM Haberleri

Daha önce açılmış olup birden fazla bilim grubunda faaliyet gösteren özel öğretim kursları bugünden itibaren sadece bir bilim grubunda takviye ders verebilecek.

Daha önce açılmış olup birden fazla bilim grubunda faaliyet gösteren özel öğretim kursları bugünden itibaren sadece bir bilim grubunda takviye ders verebilecek. Buna uymayan kurumlara ise ağır para ve kapatma cezası yolda… Öğrenci ve velilerin mağdur olmaması için çok dikkatli davranması gerektiğini belirten Nilüfer İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi şöyle konuştu: Bakanlığımızın ikazlarına rağmen özel öğretim kursları sanki birden fazla ders verebilecekmiş gibi kayıtlara devam ediyor. Çocuğuna özel öğretim kursundan takviye ders aldırmak isteyen veliler, ilgili kursun yetki belgelerini mutlaka görsün. İmzalanacak senetlerin de Türk Ticaret Kanunu’na tabi olması gerekiyor. Artık özel kurslarda bir bilim grubunda eğitim öğretim yapılabilecek. Mesela sadece İngilizce, matematik veya coğrafya gibi... 1 Temmuz’dan itibaren etüt merkezleri yasallığını yitirmiş durumdadır. Millî Eğitim Bakanlığının amacı, merdiven altı eğitim ve öğretim faaliyetlerini Tevhid-i Tedrisat Kanunu ve Millî Eğitim Temel Kanunu’nun kendisine verdiği üst kanuni yetki ile tek noktada toplamaktır.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...