HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

DGS Tercih İşlemleri Ne Zaman Başlıyor | Nasıl Yapılıyor? (2017 DGS, ÖSYM AİS Sayfası)

Düzenleyen: /
DGS Tercih İşlemleri Ne Zaman Başlıyor | Nasıl Yapılıyor? (2017 DGS, ÖSYM AİS Sayfası)
Dgs, 2017 Dgs, 2018 Dgs, Dgs Tercih, Dgs Tercihleri Nasıl Yapılır, , Haber

EĞİTİM Haberleri

DGS 2017 tercih tarihleri belli oldu. DGS (Dikey Geçiş Sınavı) tercih tarih aralıkları belli oldu. ÖSYM, resmi sayfası üzerinden yayımladığı duyuruyla ‘DGS tercihleri ne zaman yapılacak?’ sorusuna yanıt verdi. Adayların tercihlerini yapmadan önce tercih kılavuzunu detaylıca incelemesi gerekiyor. İşte DGS tercih kılavuzu ve sürece ilişkin detaylar!

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) tercih 2017 tarih aralıkları belli oldu.ÖSYM DGS tercih tarihini şu ifadelerle duyurdu: 2017 DGS tercih işlemleri, 19 Eylül 2017 tarihinde başlayacak, 26 Eylül 2017 tarihinde sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda yapacaklardır. Adayların tercihlerini yapmadan önce Ek’te yer alan kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

ÖSYM AİS SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

DGS Tercih İşlemleri Ne Zaman Başlıyor | Nasıl Yapılıyor? (2017 DGS, ÖSYM AİS Sayfası)

TERCİHLER NASIL OLACAK?

ÖSYM tarafından belirlenen tarih aralığında DGS tercih işlemleri yapılabilecek. Tercih işlemini yapan adaylar, tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Adayların tercih için toplam 30 tercih hakkı bulunuyor. 30 tercih hakkının tamamının adaylar tarafından doldurulma zorunluluğu bulunmuyor.

DGS Tercih İşlemleri Ne Zaman Başlıyor | Nasıl Yapılıyor? (2017 DGS, ÖSYM AİS Sayfası)

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir. 2017-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2017-2018 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir. ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...