HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İkizi Buse için çocukluğundan vazgeçti

Düzenleyen: /
İkizi Buse için çocukluğundan vazgeçti
İkiz, Sağlık, Haber

EĞİTİM Haberleri

Tuğçe, kardeşi Buse’nin okulda ve evde eli ayağı... Bir engeli olmamasına rağmen onun gibi yaşıyor. Asla oyun oynamıyor kardeşiyle egzersiz yapıyor.

MAHMUT ÖZAY

Amasya'da yaşayan öğretmen Ensar Yaman ile ev hanımı Şakire Yaman yıllarca çocuk hasreti çekti. Uzun süren tedavinin ardından, nihayet bekledikleri haberi aldılar. Şakire Yalman, ikizlere hamile olduğunu öğrendi. Dünyalar onların oldu.
Sağlıklı şekilde doğan kızların birine Tuğçe diğerine Buse ismini koydular.
Akranları gibi koşup oynayan çocukların okul çağı geldiğinde Buse'de bir problem baş gösterdi. Küçük kız, yürümekte zorluk çekiyordu. Baba Ensar Yaman, Buse'yi hastaneye götürdü ama araştırmalarda hastalığın sebebi bulunamadı. Doktor doktor gezdiyse de olumlu netice alamadı. Bu sırada kızın durumu kötüleşti. Nihayetinde tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu. 6 yıldır yürüyemeyen Buse'yi hayata bağlayan en büyük destek, ikizi Tuğçe'den geldi.

ELİ AYAĞI OLDU
On iki yaşındaki küçük ikizler, Amasya Şehit Recep İnce İmam Hatip Ortaokulunda okuyor.
Kardeşinin evde, okulda, sokakta adeta eli ayağı olan Tuğçe, aynı sırayı paylaştığı Buse'nin her türlü ihtiyacını karşılıyor. Okula birlikte gidiyor, derslerini birlikte yapıyorlar. Tuğçe, kardeşini hastanede bile yalnız bırakmıyor.
Küçük kız bu sabrı sebebiyle, Türkiye Değerler Ödülü'ne layık görüldü. Ödülü almaya kardeşi ve ailesiyle birlikte giden Tuğçe, duygularını gazetemize anlattı:
Bütün çabam kardeşimin mutlu olması... Onunla aynı sırada oturuyorum. Oyun oynamayı hayatımdan çıkardım. O üzülmesin diye. Dışarıda çocuklar sürekli oyun oynuyor. Kardeşimin görmemesi için perdeleri çekiyorum. Ama bunu asla ona belli etmiyorum. Türkiye'de Buse gibi binlerce insan var. Biz pes etmiyoruz. Onlar da pes etmesinler. Gelecekte ortopedi doktoru olmak istiyorum.

İkizi Buse için çocukluğundan vazgeçti

HAKKINI ÖDEYEMEM
İyileştiğinde yapacağı ilk şeyi anlatırken gözyaşları döken Buse de duygularını şöyle dile getirdi: Kardeşim okulda ve evde bana çok yardımcı oluyor. Yüzümü güldürüyor. Beden derslerinde koşmak istiyorum yapamayınca beni teselli ediyor. Hakkını ödeyemem. Altı senedir bu hâldeyim. İyileştiğimde yapacağım ilk şey, aralıksız 6 saat durmadan koşmak olacak.
Ödül töreninde öğretmenler küçük kızları yalnız bırakmadı. Hocalardan Bahtiyar Eser "Tuğçe koşmayı çok seven biri ama beden derslerinde 'Buse sınıfta tek başına sıkılmasın, ben onun yanına gidebilir miyim?' diyerek sürekli izin alıyor. O durumda diyecek bir laf bulamıyorum. Okulda azmiyle Tuğçe bütün öğrencilere rol model" diye konuştu.

Çırpınıyoruz, şifa arıyoruz!
Suluova’da Okul müdürü olan Baba Ensar Yalman "9 sene çocuk hasretiyle yaşadıktan sonra dünyalar güzeli kızlarım doğdu. Buse'ye teşhis konulamadı. Onun hastalığının bulunup, tedavi edilmesini istiyorum. Ben evladımın evde pencereden dışarı baktığını görünce bitiyorum. Bir babanın evladına çare bulamaması kadar zor bir durum yok. Çırpınıyorum, şifa arıyorum" diye konuştu.
Anne Şakire Yalman da "Bazı doktorlar spastik paraparezi (kasıntılı felç) hastalığı olduğunu söyledi. Deneme yanılma yoluyla bulunmaya çalışılıyor. Sürekli yeni bir hastalık ismi duyuyoruz. Kesin teşhis yok. Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz. Bize doktor bulsun, teşhis konsun" dedi.

Erdoğan’la görüşecek
Buse Yaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyor... Geçtiğimiz günlerde ikizler bir etkinlikte, Erdoğan’ın oğlu Necmeddin Bilâl Erdoğan’la tanıştı. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme taleplerini dile getiren ikizler oğul Erdoğan’dan sözü aldı. Buse ve Tuğçe kardeşler şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek randevuyu sabırsızlıkla bekliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...