Açıköğretim ortaokulu öğrencilerine telafi sınavı

/ Kaynak: AA
Açıköğretim ortaokulu öğrencilerine telafi sınavı

EĞİTİM Haberleri  / AA

Açıköğretim ortaokulu öğrencilerinden mazereti nedeniyle merkezi sistem ortak sınavına giremeyenler Bakanlıkça yapılacak telafi sınavlarına katılabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Açık Öğretim Ortaokulu Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, ağırlıklı başarı puanının hesaplanmasında kullanılacak ders saati sayısında, örgün ilköğretim kurumlarındaki haftalık ders saati sayıları esas alacak. Bir dersin ağırlıklı başarı puanı, o derse ait haftalık ders saati sayısıyla o dersin yıl sonu puanının çarpılmasıyla bulunacak. Yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması, diploma puanı olarak belirlenecek. Beşlik not sistemine göre belirlenen ağırlıklı not ortalamaları, 100'lük sisteme çevrilirken ağırlıklı not ortalamasına 1 eklenecek ve çıkan sayı 50/3 ile çarpılacak. Bölme işlemi virgülden sonra dört basamak yürütülecek. Zorunlu öğrenim çağında olup tutuklu, hükümlü, bedensel engelli, özel eğitim gerektirenlerle bir yıldan fazla süreli kamu göreviyle yurt dışında
görevlendirilen anne, baba veya vasisi ile bulunduğunu belgelendiren öğrenciler, öğretim yılı içindeki sınav dönemlerinde yalnız bir sınıfın derslerinden sınava katılabilecek ve merkezi sistem ortak sınavına iki dönem girebilecek. Çeşitli nedenlerle sınavlara katılamayanlar, o sınav haklarını kaybedecek ancak mazereti nedeniyle merkezi sistem ortak sınavına giremeyenler Bakanlıkça yapılacak telafi sınavlarına katılabilecek.

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...