Bu hafta sonu ne sınavı var? 19 Kasım bu Pazar günü sınav mı var, ne sınavı var?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bu hafta sonu ne sınavı var? 19 Kasım bu Pazar günü sınav mı var, ne sınavı var?

EĞİTİM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bu hafta 19 Kasım Pazar günü sınav mı var, ne sınavı var merak ediliyor. Hafta sonu sınav günü yaklaştıkça adaylarda sınav heyecanı başlarken, sınava girmeyecek olan ancak sınav olacağı yönünde haberleri gören vatandaşlar bu hafta sonu ne sınavı var araştırıyorlar. Peki, Bu Pazar günü sınav mı var, ne sınavı olacak? İşte, Bu hafta sonu yapılacak olan sınav hakkında bilgiler…

Bu hafta sonu ne sınavı var? Bu hafta 19 Kasım Pazar günü sınav mı var, ne sınavı var merak ediliyor. Hafta sonu sınav günü yaklaştıkça adaylarda sınav heyecanı başlarken, sınava girmeyecek olan ancak sınav olacağı yönünde haberleri gören vatandaşlar bu hafta sonu ne sınavı var araştırıyorlar. Peki, Bu Pazar günü sınav mı var, ne sınavı olacak? İşte, Bu hafta sonu yapılacak olan sınav hakkında bilgiler haberimizde…

BU HAFTA SONU NE SINAVI VAR?

Bu hafta sonu 19 Kasım Pazar günü Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavlarının (ALES) üçüncüsü var. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek ALES için 465 bina ve 6 bin 137 salon kullanılacak. Sınavda, emniyet personeli dahil olmak üzere 21 bin 953 kişi görev yapacak.

Sınav, 81 il 92 sınav merkezinde saat 10.15'te başlayacak ve adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için, il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık bulundurulacak.

Sınav sonuçları 5 Aralık'ta açıklanacak ve açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.

Bu hafta sonu ne sınavı var? 19 Kasım bu Pazar günü sınav mı var, ne sınavı var?

SINAVA KAÇ KİŞİ GİRECEK?

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, şunları kaydetti:

"Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavlarının üçüncüsünü bu hafta sonu gerçekleştireceğiz. Üç ALES'e toplamda yaklaşık 500 bin aday katılmış olacak. Ayrıca bu sınavlarda yaklaşık 70 bin kişi görev yapmış olacak. Sınav uygulamasında emeği geçen görevlilere teşekkür ediyor, sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyorum."

Bu hafta sonu ne sınavı var? 19 Kasım bu Pazar günü sınav mı var, ne sınavı var?

ALES’TE SINAV NASIL OLACAK?

Sınavda adaylara, sayısal ve sözel testlerden oluşan toplam 100 soru için 150 dakika cevaplama süresi verilecek. 12.45'te sona erecek sınavda ek süre verilmesine uygun görülen engelli adaylar, 30 dakika ek sürelerini kullanabilecek.

 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...