NAOH Asit mi Baz mı? NAOH Nerede Kullanılır?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
NAOH Asit mi Baz mı? NAOH Nerede Kullanılır?

EĞİTİM Haberleri

LGS sınavı ile adaylar pek çok sorunun cevabını arama motorlarında aramaya başladılar. Özellikle son zamanlarda arama motorlarında en çok aranılan sorulardan birisi “NAOH Asit mi Baz mı?” sorusu oldu. Kimyasal yönden maddeler asit ya da baz özelliği taşımaktadır. Peki, NAOH Asit mi Baz mı?

Asit veya baz olup olmadığı merak edilen maddelerden biriside NAOH gelmektedir. NAOH aynı zamanda sodyum hidroksit olarak da bilinmektedir. Bu maddenin asit mi veya baz mı olduğu oldukça merak konusu. Arama motorlarında en çok aratılan NAOH Asit mi Baz mı? sorusunun cevabı haberimizin detaylarında…

NAOH ASİT Mİ BAZ MI?

NOAH sodyum hidroksit olarak bilinmektedir ve aynı zamanda bazik bir yapı şeklinde öne çıkmaktadır. Bu durumda NAOH’un kimyasal yapısının basit mi yoksa baz mı olduğu sorusuna karşılık baz özelliği gösterdiği söylenebilmektedir.

NAOH KUVVETLİ BAZ MI?

Sodyum hidroksit kuvvetli bir baz olarak öne çıkmaktadır. Özellikle kuvvetli bazlar metaller ile beraber dokularda önemli oranda tahriş etkisi yaratmaktadır. Bu durumda solunum yolu ile beraber ciddi hasarlar verme durumunu ortaya çıkarmaktadır.

NAOH MOLEKÜL AĞIRLIĞI NEDİR?

Sodyum hidroksit olarak bilinen NOAH 39.90 971 g mol -1 ağırlığa sahiptir.

SODYUM HİDROKSİT PH DEĞERİ

Sodyum hidroksit pH değeri bulunduğu ürün kapsamında değişkenlik gösterebilmektedir. Genel anlamda sodyum hidroksit 13.5 pH değeri üzerinden ele alınmaktadır.

SODYUM HİDROKSİT KULLANIM ALANLARI

Sodyum Hidroksit kâğıt, tekstil, boya, yapay ipek ya da deterjan sanayide gibi birçok değişik alanda kullanılmaktadır. Özellikle en büyük kullanım alanı olarak endüstriyel alandır. Böylece boya ve deterjan ile beraber kâğıt sektöründe yaygın olarak kullanıldığını söylemek mümkün. Alüminyum üretimi için de kullanıldığını eklemek gerekir.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...