Son dakika...Uzman ve başöğretmenlik sınavı giriş belgeleri erişime açıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika...Uzman ve başöğretmenlik sınavı giriş belgeleri erişime açıldı

EĞİTİM Haberleri

Son dakika haber: Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı Giriş Belgeleri erişime açıldı. Belgelerine ulaşmak isteyen vatandaşlar, MEB'in resmi sitesinden erişim sağlayabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Kasım’da yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı Giriş Belgelerinin adayların erişimine açtı.  Adaylar uzman ve başöğretmenlik sınav yerlerini http://basvuru.meb.gov.tr/ 'den öğrenebilecek. 

ÖĞRETMENLİK KARİYER BASAMAKLARI SINAVI GİRİŞ BELGELERİ NEREDEN ALINIR?

19 Kasım 2022 Cumartesi günü yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı giriş belgeleri, "basvuru.meb.gov.tr" adresinde erişime açıldı.

Uzman ve başöğretmenlik için sınava katılacak öğretmenler, MEBBİS ve e-Devlet şifreleri ile sisteme girerek belgelerine erişebilecek.

ÖĞRETMENLİK KARİYER BASAMAKLARI SINAVI NEDİR?

Öğretmenlik kariyer basamakları sınavı, öğretmenlerin öğretmenlik yeterliliğini ölçen bir sınav değil, kariyer basamakları eğitimini alan öğretmenlerin bu alanda aldıkları eğitimi ölçen bir mekanizmadır.

Öğretmenlik, adaylık döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılır.

(AA)

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...