'Katarlı kardeşlerimize güzel haberlerimiz var'

'Katarlı kardeşlerimize güzel haberlerimiz var'

Ekonomi Haberleri

Zeybekci, "Katarlı kardeşlerimize çok daha uzun süreli vizeler, oturma ruhsatları, sınırsız yaşama imkânlarıyla ilgili güzel haberler vereceğiz" dedi.

Türkiye-Katar İş Forumu, Doha'da toplandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve beraberindeki heyet, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Casım bin Muhammed el-Sani ve iş adamları ile bir araya geldi. Türkiye ve Katar gibi ekonomilerin dünya ekonomisine yön verebileceğini, yeni dönemin en önemli özelliğinin de değişim olduğunu belirten Zeybekci, "Önümüzdeki 10 yılda enerji sektöründe 130 milyar dolar, ulaştırma sektöründe 110 milyar dolar, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe de 10 milyar dolardan fazla yatırım planlıyoruz. İş birliği olmadan ekonomik başarı artık mümkün değildir" dedi. Ortak proje üretme iradesinin iki ülkede de bulunduğunu, ekonomik ilişkilerin yeterli olmasa da son yıllarda büyük artış gösterdiğini vurgulayan Zeybekci, şöyle devam etti: "Türkiye'ye Katar'dan doğrudan yatırım 744 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Katar'da firmalarımız 13.5 milyar dolar değerinde proje üstlendi. Bu projelerin de birçoğu son 10 yılda alındı. Yabancı yatırımcıları yerli yatırımcıdan farklı görmeyen, dünyanın en cazip teşviklerini sunan ülkeyiz. Turizm, sağlık, bilişim, film ve eğitim gibi birçok sektörde ortak yatırım fırsatlarımız var. Türkiye olarak büyük bir hazırlık içindeyiz. Katarlı kardeşlerimize çok daha uzun süreli vizeler, oturma ruhsatları, sınırsız yaşama imkânlarıyla ilgili yakında güzel haberler vereceğiz." El Sani de, özel sektörlerin tecrübelerini paylaşmalarının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, her alanda gelişimi hedeflediklerini vurguladı. Doğalgaz ve petrole bağımlı kalmaksızın ekonomiyi çeşitlendirmeyi istediklerini belirten el Sani, "Doğal kaynaklar olmaksızın ayakta durabilen bir ekonomi hedeflemekteyiz" dedi.
Şükran Kaban DOHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...