Mehmet Şimşek: FED ve IŞİD'le not indirimi gelmez!

Mehmet Şimşek: FED ve IŞİD'le not indirimi gelmez!

Ekonomi Haberleri

"Sırf jeopolitik gerginlikler arttı veya ABD Merkez Bankası faiz yükseltebilir diye Türkiye'nin kredi notunun aşağı yönlü revize edilmesi yanlış olur"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'ye ilişkin bir not indirimi bence, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 'başka saiklerle olabilir' şüphesini artırıyor. Büyük resim, Türkiye'nin mevcut notunun devam ettirilmesine işaret ediyor" dedi. Şimşek, "Sırf jeopolitik gerginlikler arttı veya Amerikan Merkez Bankası faiz yükseltebilir diye Türkiye'nin kredi notunun aşağı yönlü revize edilmesi bence yanlış olur. Enflasyon geçici bir çıkış trendinde. Muhtemelen doğru politikayla önümüzdeki aylarda tekrar aşağı yönlü bir trende girecektir" diye konuştu. Dünya Ekonomik Forumu kapsamında düzenlenen "Büyümeyi Teşvik Edecek Etkin Piyasa Altyapısı" konulu panelde de konuşan Bakan Şimşek, şunları söyledi: "Mikro düzeyde bin 200 tedbir tespit ettik. Bunları uygularsak, Türkiye, 10 yıl boyunca yüzde 5-6 reel büyüme sağlayabilir. Yine de gelişmekte olan piyasalarda önümüzdeki bir 10 yıl, çeşitli sebeplerden dolayı büyüme çok hızlı olmayacak. Mesela emtia fiyatları çok hızlı artmayacak. FED'in faiz artışlarına en iyi hazırlık, daha çok reform yapmak."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...