2023 polis, öğretmen, hemşire, savcı, araştırma görevlisi ve doktor maaşları ne kadar oldu? 2023 Polis, öğretmen, hemşire, savcı, araştırma görevlisi ve doktorlar maaşları son durum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
2023 polis, öğretmen, hemşire, savcı, araştırma görevlisi ve doktor maaşları ne kadar oldu? 2023 Polis, öğretmen, hemşire, savcı, araştırma görevlisi ve doktorlar maaşları son durum

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Hak-İş konuşmasında en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını açıkladı. Bu gelişmenin ardından polis, öğretmen, hemşire, savcı, araştırma görevlisi ve doktor maaşları ne kadar oldu merak ediliyor. Memur maaşları unvan ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle polis, öğretmen, doktor, memur maaşları farklılık gösteriyor. Peki, 2023 polis, öğretmen, hemşire, savcı, araştırma görevlisi ve doktor maaşları ne kadar oldu? İşte 2023 Polis, öğretmen, hemşire, savcı, araştırma görevlisi ve doktorlar maaşları son durum

Son dakika haberi...Emekli ve memura ek zam kesinleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında yapılan artışın memur emeklileri için de uygulanacağını müjdelemişti. Bugün Hak-İş konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını açıkladı. Bu gelişmenin ardından 2023 polis, öğretmen, hemşire, savcı, araştırma görevlisi ve doktor maaşları ne kadar oldu merak ediliyor. Peki, 2023 polis, öğretmen, hemşire, savcı, araştırma görevlisi ve doktor maaşları ne kadar oldu? İşte 2023 Polis, öğretmen, hemşire, savcı, araştırma görevlisi ve doktorlar maaşları son durum…

2023 polis, öğretmen, hemşire, savcı, araştırma görevlisi ve doktor maaşları ne kadar oldu? 2023 Polis, öğretmen, hemşire, savcı, araştırma görevlisi ve doktorlar maaşları son durum

2023 ZAMLI ASTSUBAY MAAŞI

2023en düşük yeni başlayan astsubay maaşı en düşük 14 bin TL iken yeni zamla birlikte 26 bin 740 TL oldu. En yüksek astsubay maaşı ise 26 bin TL'den yeni zamla birlikte 49 bin 660 TL oldu.

Kara ast subay maaşı da 14 bin TL'den 26 bin 740 TL'ye yükselirken hava ast subay maaşları da aynı şekilde zam gerçekleşti.

2023 POLİS, ÖĞRETMEN, HEMŞİRE, SAVCI, ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ VE DOKTORLAR MAAŞLARI SON DURUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz. Milletimize hayırlı olsun." dedi. Erdoğan, "Bakanımıza temmuz ayında bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatı verdim" dedi.

Henüz memur maaşlarına yapılacak zamlar netleşmedi. Fakat en düşük memur maaşı 11 bin 848 TL'den yüzde 85'i aşan zam ile 22 bin TL'ye çıkarılacağı müjdesi verildi.

MEMUR EK ZAMMI NE KADAR OLACAK?

4 aylık enflasyon ortalamasına göre, 6 aylık enflasyon ile ortaya çıkacak Temmuz zammının refah payı hariç yüzde 21,13 ile yüzde 23,70 arasında olması bekleniyor.

Ancak emekli ve memur zammı bu oranlarda olmayacak. Bu rakamlara ek zam ile bir düzenleme daha yapılacak. Öte yandan memur zammı ile SSK ve Bağ-Kur emekli zammı belirlenirken yüzde 45'ten az olmamak kaydı ile yeni düzenlemeler yapılacak.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ 2023 ZAM HESAPLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında yapılan artışın memur emeklileri için de uygulanacağını söylemişti. Buna göre en düşük memur maaşına yapılan zam oranı %91 oldu. Eğer en düşük emekli aylığı da bu düzeyde artarsa 7 bin 901 TL'den 15 bin 901 TL'ye çıkmış olacak.

Bununla beraber beklenilen 6 aylık enflasyon rakamları dikkate alındığında emekli ve memur zammında olasılığı en güçlü seçenekler refah payı da dahil olmak üzere yüzde 35, 40 ve 45 formülü oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Hak-İş konuşmasında, "En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkararak üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak." ifadelerine yer verdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...