Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memura müjde! En düşük memur maaşını açıkladı, emekliyi de unutmadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Hak-İş Genel Kurulu'nda gündem ilişkin açıklama yaptı. Memura müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük maaş miktarını açıkladı. Erdoğan ayrıca birinci dereceye giren ve şartları tutan memurların 3600 ek göstergeden yararlanabileceklerini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7500 lira üstünde maaş alan emeklileri de unutmadı.

Türkiye seçimlere giderken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplumun her kesimiyle temaslarını sürdüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün ilk programı Hak İş'teydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen HAK-İş Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca birinci dereceye giren ve şartları tutan memurların 3600 ek göstergeden yararlanabileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere de bir müjdesi vardı. Erdoğan, "Meclis'in açılmasıyla 7500 liranın üzerinde maaş alan emeklilerimizi de sevindireceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

HAK-İŞ Konfedarasyonumuzun değerli mensupları sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle muhabbetle selamlıyorum. İşçi kardeşlerimize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Genel Kurul'un çalışma dünyamız ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Yola çıkarken çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz demiştik. Hamdolsun ezdirmedik.

MUHALEFETE FAİZ TEPKİSİ

Düşük faiz politikamızla yatırımı teşvik ettik. Dünya yüksek faiz peşinde koşarken biz faizleri düşürdük 8,5'e çektik. Yatırım ve istihdam için yaptık. 

Bunu da muhalefetin baskılarına, mandacı ekonomistlerin tavsiye görünümlü sinsi yönlendirmelerine rağmen başardık.

Son 21 yılda Türkiye milli gelirini 236 milyar dolardan 1 trilyon dolar sınırına getirdiysek, satın alma gücüne göre dünyanın en büyük 11. ekonomisi olduysa, ihracatını 255 milyar dolara çıkardıysa, her alanda 100 yılın başarılarına imza attıysa bunun gizli kahramanları işçi ve emekçi kardeşlerimizdir. Rabbim hepinizden razı olsun.

ASGARİ ÜCRET KIYASLAMASI

Biz göreve geldiğimizde asgari ücret 124 dolardı. Bugün 440 dolar. 2002'de benzinin litre fiyatı 1.5 liraydı. Asgari ücretle 110 litre alınıyordu. Bugün asgari ücretle 410 litre benzin alınıyor. Asgari ücret ve diğer ücretlerdeki artış reel olarak da alım gücünü yükseltti. Sadece bu örnek bile iktidarımızın işçisine memuruna verdiği önemi göstermektedir.

7500 LİRA ÜZERİNDE MAAŞ ALAN EMEKLİLERİ DE UNUTMADI

Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin kardeşimizin talebiniz karşıladık. En düşük emekli maaşını 7500 liraya, bayram ikramiyelerini 2000 liraya yükselttik. Meclis'in açılmasıyla 7500 liranın üzerinde maaş alan emeklilerimizi de sevindireceğiz.

MEMUR EN DÜŞÜK MAAŞINI AÇIKLADI

Memura büyük bir müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında en düşük memur maaşını en düşük kamu işçisinden aşağı kalmayacak şekilde düzenleyecek. En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak." dedi.

Erdoğan, konuya ilişkin şunları söyledi;

En düşük kamu işçisi ücretini yaklaşık 12 bin liradan yaklaşık 21 bin liranın üzerine çıkardık. Önümüzdeki memurlarımızın maaş düzenlemesi var. Yasaya göre memurların maaş artış oranları temmuz ve ağustos ayında belirleniyor. 2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşını reel olarak yüzde 136 artışla yaklaşık 12 bin liraya çıkarmıştık.

Temmuz ayında en düşük memur maaşının en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçisinde olduğu gibi en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak üzerine de enflasyon ve refah payı olarak artış yapacağız. En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar emeklilere de yansıyacak. Bakanımıza temmuz ayında bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatı verdim.

Memurlarımız bize güvenmeye devam etsinler. Biz hiçbir çalışanımızın hakkını yemeyiz, yenmesine de müsaade etmeyiz.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...