Eczacı işverenleri: İnternetten ilaç satışı yasaklansın

Eczacı işverenleri: İnternetten ilaç satışı yasaklansın

Ekonomi Haberleri

Son dönemde hemen hemen her hastalığa şifa olduğu iddiasıyla internette satılan bitkisel içerikli ürünlerin yasaklanması istendi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurden Saydan, eczanelerde satılması gereken ürünlerin internet üzerinden satışının, halk sağlığını büyük tehlikeye attığını belirtirken, söz konusu sitelere caydırıcı cezalar getirilmesini talep etti. Saydan, "Birçok internet sitesi eczane adını kullanarak, birçoğu da açık arttırma usulü alışveriş yapılan siteler aracılığıyla sanal ortamda ilaç satışı yapmaktadır" dedi. nbsp;
SGK ZARAR GÖRÜYOR
Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, internetten satılan ilaçların yüzde 50'sinin sahte olduğunu söyleyen Saydan, "Bu yüzden dünyada her yıl 1 milyondan fazla insan hayatını kaybediyor. Birçok ürüne bitkisel kökenli olması gerekçesinin arkasına sığınılarak Tarım Bakanlığından onay alıp denetimsiz satıyor. nbsp;Bu yolla vatandaşın sağlığı bozuluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla devletimiz çok daha fazla tedavi ve ilaç parası ödemek zorunda kalıyor. Düzenleme şart" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...