Dev projede sona doğru...

/ Kaynak: AA
Dev projede sona doğru...

Ekonomi Haberleri  / AA

Karadeniz ile İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak 9 kilometre uzunluğundaki 3 tünelde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Temeli, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali nbsp; Yıldırım tarafından atılan 3 tünel ve otoban standardındaki 19 kilometrelik nbsp; karayolundaki çalışmalarda son kontroller yapılıyor. Hizmete açıldığında nbsp; Karadeniz ve İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak 9 kilometre uzunluğundaki 3 tünel nbsp; yaklaşık 2 yılda tamamlandı.

Yaklaşık 260 milyon liraya malolması beklenen projenin tamamlanmasıyla nbsp; Kahramanmaraş-Göksun arasındaki ulaşım yaklaşık 40 dakikaya inecek. Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AA muhabirine yaptığı nbsp; açıklamada, Kahramanmaraş-Göksun arasındaki 3 tünel ve 19 kilometrelik nbsp; karayolunun bölgenin önemli projelerinden biri olduğunu söyledi.
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın nbsp; destekleriyle eksiklikleri giderilen 3 tüneli 26 Mayıs'ta açmayı planladıklarını nbsp; dile getiren Ünal, "Bakınız Bolu Tüneli 3 kilometreydi ve önünde de 8 kilometre nbsp; karayolu vardı. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki fark açısından bu çok nbsp; önemli. O dönemde 3 kilometre tünel ve 8 kilometre karayolu 20 yılda nbsp; bitirilemedi. Bunun için de İtalyanlara 1 katrilyon 200 milyon lira ödendi. nbsp; Hamdolsun Bolu Tüneli'ni de biz bitirdik" diye konuştu.
Ünal, Kahramanmaraş-Göksun arasındaki 3 tünelin 2 yılda tamamlandığını nbsp; hatırlattı. Tünellerden sadece birinin uzunluğunun Bolu Tüneli kadar olduğunu nbsp; anımsatan Ünal, "Biz 2 yılda sadece Bolu Tüneli uzunluğunda 3 tünel yaptık. nbsp; İnşallah 6 kilometre uzunluğundaki Göksun bağlantı yolunu da bitiriyoruz" dedi. nbsp; Kahramanmaraş'ı Malatya'ya bağlayacak karayolu için seçimden sonra nbsp; ihale yapılacağını anlatan Ünal, sözlerini şöyle tamamladı: "Böylece şehrimiz hem Kayseri hem de Malatya'ya uluslararası otoban nbsp; standardında bir yolla bağlanmış olacak. Bu çalışmalar tamamlandığında biz de nbsp; verdiğimiz sözü yerine getirmiş olacağız. Önümüzdeki süreçteki planlamalarımızda nbsp; var. Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan direkt bir yol çalışması yapıyoruz. Aynı nbsp; zamanda Göksun ilçemiz Akdeniz bağlantısının da merkez durumunda olacak."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...